Op pad met Tijmen – deel 1

In het voorjaar stelde Tijmen voor om een keer samen te gaan fotograferen als hij weer eens bij pake en beppe logeerde, hij zou dan zijn eigen camera meenemen. Gisteren was het zo ver en dus togen we, nadat ik de buienradar had bestudeerd, tussen de buien door samen naar het Weinterper Skar …

110824-1429x

Vrolijk babbelend liep Tijmen voor me uit op het pad naar de dobbe. We waren nog maar nauwelijks onderweg of het eerste onderwerp diende zich al aan.
“Kijk pake, een beestje …”
“Wat voor beestje is dat dan?” vroeg ik.
Voorzichtig benaderde hij het beestje … “Oh, het is een kikkertje … hij lijkt wel van hout … Maar dat is wel handig, want als er dan een leeuw komt, dan denkt die ‘Dat lust ik niet …'”

110824-1428x

Enkele meters verderop zette Tijmen zijn eerste paddenstoel op de foto …

110824-1430x

Ook een eerste eikeltje ontkwam niet aan Tijmen’s camera …

110824-1431x

“Oh … wat is dat, pake? Het lijkt wel een standbeeldboom …,” zei Tijmen terwijl hij naar een boom wees, die in december 2009 gedeeltelijk is bezweken onder de zware last van een halve meter sneeuw …

110824-1434x

Natuurlijk maakte Tijmen een foto van die standbeeldboom …

110824-1436x

Korte tijd later kwamen we bij het bankje bij de dobbe aan.
“Wat een mooi meertje,” luidde Tijmen’s commentaar, “dat wil ik wel even op de foto zetten …”

110824-1458x

Nadat die foto was gemaakt, was het tijd om samen even lekker op het bankje te zitten met een pakje drinken en een paar koekjes. Terwijl Tijmen de resultaten van zijn eerste foto’s bekeek, vertelde hij bij het bekijken van de foto van de paddenstoel: “Toen ik nog klein was zocht ik in het bos vaak kaboutertjes …” Op mijn vraag of hij ze ook had gevonden, reageerde hij met: “Neeee, dat kan toch niet pake, want kabouters bestaan helemaal niet …”

110824-1441x

Wordt vervolgd.

26 gedachten over “Op pad met Tijmen – deel 1

 1. En voordat je het weet heeft hij een eigen fotoweblog. Een goed oog voor details en mooie foto’s.
  Die foto van jullie samen is prachtig. 🙂
  Die pet is dat de nieuwe dresscode voor een fotokuier?

  Like

 2. He knows how to use the camera – that’s for sure! He has an eye for detailes and the beauty of a landscape! And I am a bit jealous – haven’t seen a frog for a couple of years!!

  Like

 3. Wat is ie alweer groot. Een wandeling met een ‘gouden’r andje Jan. Prachtig zoals Tijmen samen met jouw volop geniet van alles om hem heen. Een plezier om naar te kijken.
  groetjes

  Like

 4. Gewoon zoooo leuk als je kleinzoon een zelfde hobby met je deelt Jan. Een kind leert zo spelenderwijs bewust te kijken en dingen in zich opnemen waar anderen aan voorbijlopen. Ik zou zoiets volop stimuleren 🙂

  Like

 5. Wat een heerlijke momenten …samen met Tijmen op pad om foto’s te nemen.Hij heeft er oog voor en volgt natuurlijk uw uitleg..Ja Jan van genieten want geloof me ze zijn zo groot.Bijzonder toffe foto van jullie beiden op het bankje..die zal hij ooit nog koesteren als herinnering aan die fijne dag samen uit.

  Like

 6. Tijmen heeft de kunst van het fotograferen duidelijk van zijn pake afgekeken. Oog voor detail, maar ook voor mooie landschapselementen. Je krijgt er een concurrent bij.
  De foto van jou en Tijmen samen is er eentje om in te lijsten!

  Like

Reacties zijn gesloten.