Vliegenzwam in viervoud

Vanmiddag heb ik een heerlijke kuier gemaakt in De Deelen. Ik heb me er toe moeten zetten om zo ver te komen, want ik ben doodmoe, maar daar wil ik met dit mooie najaarsweer eigenlijk niet aan toegeven. Daar komt nog bij, dat Aafje morgen de auto nodig heeft, dus dan komt er niet van. Met een paar pauzes op een bankje was, het knabbelend op een stukje zoethout, allemaal net te doen.

Een paar van de landschapsfoto’s laat ik morgen zien in het kader van Skywatch friday, maar voor de sfeer zet ik er toch even een plaatje van een van de petgaten bij. De berken die het petgat omzomen hebben hun blaadjes al laten waaien …

111013-1439x

De rest van dit logje komt ten goede aan de vliegenzwam. Ik ga maar zelden op zoek naar paddenstoelen, maar als ik min of meer toevallig een mooi exemplaar op of naast mijn pad aantref, dan gaat die meestal toch wel even op de foto …

111013-1453x

Vandaag viel die eer onder andere te beurt aan tweetal paddenstoelen. Een klein exemplaar, dat nog bezig was om zich boven de grond uit de worstelen, en een wat grotere, die een stukje verderop aan de voet van een paar berken stond …

111013-1454x

Ik had er vanmiddag elders ook al een paar gezien, maar die waren al goeddeels aangevreten. Dit exemplaar was nog mooi fris van kleur en rondom puntgaaf …

111013-1455x

Niet alleen van boven, maar ook van onderen was hij met het strakke lijnenspel van zijn fijne plaatjes het bekijken zeker waard …

111013-1456x

21 gedachten over “Vliegenzwam in viervoud

 1. Hallo Jan,
  Fijn dat je ondanks je vermoeidheid toch doorzet en op pad gaat.1 ste foto prachtig voor dromers zoals ik.De vliegenzwammen staan er ook zeer goed op.Ben vanmiddag ook weer gaan wandelen op de heide.Het stond er vol paddenstoelen,de ene al mooier dan de andere.Dus, ik heb veel gefotografeerd..
  De herfst zal vlug voorbij zijn ..dus genieten zolang het duurt.Het was hier ook een lekker zonnig weertje.

  Like

 2. De blauwe lucht op de bovenste foto doet zomers aan, ware het niet dat er al bladeren van de bomen af zijn.
  De vliegenzwam staat er van boven en van onderen prachtig op.
  Heel dapper dat je toch hebt doorgezet. Dat knabbelen op een stukje zoethout is een goed idee.

  Like

 3. Heel mooi !!!
  Gaat nog steeds goed met niet roken, ik neem het aan.
  Knabbelen op zoethout,is een goede optie.
  Groeten en fijne vrijdag.
  Hoop dat je een beetje van het mooie weer kan genieten.

  Like

 4. Fijn dat je toch een kuiertje hebt kunnen maken en hebt genoten van het zonnetje Jan. Een mooi plekje dat petgat. De vliegenzwammen die je ‘gewoon’ op je pad tegenkwam staan er ook prachtig op.

  Like

 5. ik krijg die vliegenzwam maar niet voor de lens…

  men heeft me gezegd dat ze vaak in de omgeving van berken voorkomen, dat zou dus kunnen kloppen…

  in ieder geval vier fraaie foto’s !!

  groeten

  Like

 6. Ohhh, wat zijn de berken al kaal…!!! En eindelijk weer eens een blauwe lucht. Ik kan het ook niet laten om 1 x in het seizoen een vliegenzwam te fotograferen, de kleuren vind ik zo fleurig.

  Like

Reacties zijn gesloten.