Meer werk in de wei

Als ik de mannen met de radiografisch bestuurbare helikopter achter me heb gelaten, ben ik al snel weer bij de Ottersweg ten zuiden van Mildam. De grote telescoopkraan die hier ruim een maand geleden in het weiland stond is weg, maar er wordt zo te zien nog steeds gewerkt in de wei …

111022-1511x

In de verte staan een grote schaftkeet, een paar aanhangwagens en een graafmachine …

111022-1512x

Door nog wat verder in te zoomen, wordt duidelijk dat er diverse buizen vanuit de bouwput boven het maaiveld uitsteken …

111022-1513x

En dan ontdek ik een stuk verderop de rijplaten, die een tijdelijke weg naar de bouwplaats vormen. En wat meer is: er staat een groot bord van het gaswinningsbedrijf Vermilion Oil & Gas Netherlands, dat in 2004 de rechten heeft verkregen voor het winnen van aardgas in Fryslân en Noord-Holland …

111022-1510x

Kijkend naar het bord mag er weinig en moet er veel bij de bouwput, maar wat Vermilion hier nu precies doet, is me niet duidelijk geworden. Het bedrijf is momenteel op verschillende plaatsen in de omgeving actief, zo is er bij Langezwaag een boortoren verrezen en lijkt er ook ten zuiden van Nieuwehorne een boorlocatie te worden ingericht. Ik kom er vast nog wel eens op terug …

15 gedachten over “Meer werk in de wei

 1. Energiewinning. dus ook windmolens, tast altijd op en of andere manier het landschap aan…. Daar is niet zo veel aan te doen zolang wij steeds en steeds maar meer energie gaan verbruiken. Toch kan dit ook niet eeuwig doorgaan, lijkt mij. Wij zullen een keer de rekening gepresenteerd krijgen, vroeg of laat!

  Like

 2. Gratis is het niet, maar het zal uiteindelijk toch beter zijn dan de olie of kolen uit verweggistan. En als ik mag kiezen ga ik toch voor de gasgestookte eenheden.

  Like

 3. De echte tegenstander van gaswinning trekt ’s avonds een dekentje over zich heen en laat de kachel uit 🙂 Maar eerlijk is eerlijk, echt blij zou ik niet zijn met deze werkzaamheden in mijn spreekwoordelijke achtertuin

  Like

 4. Gasboringen midden in het landschap..ik ben er geen voorstander van
  Bij ons hebben ze pijpleidingen gelegd..dwars door groengebied,bomen gekapt in de lente..ocharme de vogeltjes…Boeren erven en weilanden onderste boven gehaald.
  Ik ben niet fanatiek groen..maar heb me hier heel veel vragen bijgesteld??

  Like

Reacties zijn gesloten.