Dubbele cijfers

Het sneeuwklokje waarvan ik op 12 januari een foto maakte, heeft de winter niet overleefd, maar nu er voor het eerst sinds Nieuwjaarsdag weer eens dubbele cijfers op de thermometer zijn verschenen, zijn de overige sneeuwklokjes ook in rap tempo tot bloei gekomen …

120223-0940x

Toen ik donderdagochtend bij een van de groepjes sneeuwklokjes neerknielde, zag ik dat er nog volop druppeltjes aan de bloemen en de blaadjes hingen. Tijd om het macrovoorzetlensje weer eens te benutten …

120223-0943x

Die kleine, parelende druppeltjes geven de dappere voorjaarsbloeiers nog net wat extra’s. De zon liet helaas nog verstek gaan, zodat mooie schitteringen in de druppeltjes nog ontbraken. Dat is vandaag alweer anders, het zonnetje schijnt regelmatig, maar nu zijn er weer geen druppeltjes. En zo is er altijd wel wat …

120223-0942x

23 gedachten over “Dubbele cijfers

 1. Ja Jan heel langzaam begint de macrotijd weer te ontluiken tegelijk met wat de aardbol zoal doet opkomen en ik ben er ook heel erg blij mee. Oke het is nog erg vroeg maar deze eerste serie is zeker weer iets wat de burger moed geeft….

  Like

 2. Mooie foto’s van de lentebodes. Wij hoorden ze vandaag tijdens onze wandeling bij Hoog Buurlo: de zanglijster , grote lijster en veldleeuwerik weer voor het eerst dit jaar gehoord. Altijd weer mooi. Laat de lente maar komen.

  Like

 3. Mooie foto s weer Jan.
  Ik ben naar aanleiding van jou vele foto s en Jetske s enthousiame vandaag eens naar de Wijnjeterper skar geweest.
  Mooi natuurgebied. Nu wel kaal nog, maar ik hoorde van andere fotografen dat het daar echt prachtig is.
  Groetjes Jannie

  Like

 4. Ik had deze keer de eer dat ik in “de commissie” zat en enkele dagen geleden zei dat deze foto’s prachtig zijn. 🙂
  Prachtig scherp deze combinatie van sneeuwklokjes en druppels.

  Like

 5. Prachtige foto’s Jan en de regendruppeltjes zijn net pareltjes met zonlicht had je inderdaad de glinsteringen gehad maar deze zijn ook boeiend.Wist je dat er 20 verschillende soorten sneeuwklokjes bestaan en dat er in Nederland aan de Zaanse Schans speciale evenementen voor de sneeuwklokjes ingericht zijn in februari.
  Knap werk.

  Like

 6. Zo moeder zo dochter. Ik dacht hetzelfde. 😉
  De foto’s zijn ondanks de ontbrekende glinsteringen geweldig. Als er dan toch geen sneeuw meer komt (hoewel dat kan in april ook nog wel), dan maar genieten van de SNEEUWklokjes!

  Like

Reacties zijn gesloten.