Larve lieveheersbeestje op jacht

Het was vanochtend zo waar droog hier, en dus heb ik weer eens een tijdje met de camera in de tuin rond gestruind. Het meeste interessante onderwerp dat ik op mijn pad aantrof, was de larve van een lieveheersbeestje …

120607-1130x

Zowel de larve als het volwassen lieveheersbeestje eten heel veel bladluizen, het volwassen diertje eet wel 100 bladluizen per dag. Iedere bladluis die het lieveheersbeestje tegenkomt staat op het menu. Zo eten ze verschillende soorten en hebben ze een gevarieerd kostje …

120607-1135x

Omdat deze kleine veelvraat geruime tijd op een geschikt plekje bleef rond scharrelen, heb ik ook nog maar even een ruim twee minuten durend filmpje van het beestje gemaakt. Zoals gebruikelijk is het weer een HD-filmpje, zodat het op volledig scherm bekeken kan worden …

26 gedachten over “Larve lieveheersbeestje op jacht

 1. Ik wist helemaal niet dat een larve van een lieveheersbeestje er zo uitzag.
  De larve staat wel in schril contrast met het lieveheersbeestje zelf.
  Bijzonder filmje heb je gemaakt van de larve bezig met het 7 gangen (niet)- verrassingsdiner.
  Het weer viel me vandaag mee, overwegend droog en de temperatuur was wel aangenaam vond ik.

  Like

 2. Ik kan wel wat van die rovers gebruiken: de tuinhibiscus zit aardig vol luis (hoewel het na een behandeling met brandnetelgier – water waar een tijdlang brandnetels in hebben gelegen – wel al wat verbeterd valt er nog genoeg voor ze te eten)

  Like

 3. Die beestjes vreten de hele dag .Mooi in beeld gebracht .Maar ik denk dat ik een kolonie nodig heb.Heb nog nooit zoveel schadelijke insecten in de tuin gehad als nu..rupsen,schild en bladluizen ,kevers enz.Probeer ze u op een natuurlijke manier weg te krijgen met zeepsop..Hopelijk lukt me me want vind die vergiffen maar niets

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.