Inventarisatiewerk in het Weinterper Skar

Vorige week dinsdag was er in opdracht van Staatsbosbeheer iemand bezig met het inventariseren van de vegetatie in het blauwgraslandje aan de zuidkant van het Weinterper Skar …

Nadat ik een praatje met de man had aangeknoopt, begon hij enthousiast te vertellen over de veelheid aan bijzondere planten die hij al had aangetroffen, maar hij was vooral ook gecharmeerd van de schoonheid en de rust die het gebied ademt …

Die rust was op dat moment overigens maar betrekkelijk, want pakweg 400 meter verderop werd net een perceel land gemaaid, ook daar werd geïnventariseerd …

Het was onmogelijk om ze allemaal tegelijk op de foto te krijgen, maar ik telde op dat moment zeker 13 ooievaars, die kennelijk bezig waren met de inventarisatie van kikkers en andere smakelijke hapjes …

22 gedachten over “Inventarisatiewerk in het Weinterper Skar

 1. De ooievaars zullen alleen oog hebben voor een paar soorten hihi … maar ik ben benieuwd of je ook wat van de bijzondere plantensoorten op de foto hebt gezet. Soms is een heel simpel bloempje er een van de rode lijst, zonder dat je het weet. Dat is tenminste mijn ervaring.

  Like

 2. In pas gemaaid gras is altijd wel wat eetbaars voor de ooievaars te vinden. Je kon hier in ieder geval ‘altijd prijs’ schieten.
  Ik ben ook nieuwsgierig of het praatje je nog wat aan foto’s heeft opgeleverd buiten die nu op je log staan.
  Wel interessant om met een kenner te praten.

  Like

  • Ik heb er geen foto’s van bijzondere planten genomen. Om te beginnen denk ik dat de tussen het hoge gras op de foto nauwelijks nog herkenbaar zullen zijn, maar wat vooral speelde is, dat ik op dat moment al flink moe was na mijn kuier naar de dobbe

   Like

 3. Leuke ontmoeting zowel met de man als met de ooievaars.
  Altijd leuk om weer iets bij te leren, ben benieuwd of je nog nieuwe onbekende soorten bloemetjes voor je lens hebt gehad.
  Mooie foto van de ooievaars.

  Like

  • Ik heb er geen foto’s van bijzondere planten genomen. Om te beginnen denk ik dat de tussen het hoge gras op de foto nauwelijks nog herkenbaar zullen zijn, maar wat vooral speelde is, dat ik op dat moment al knap moe was na mijn kuier naar de dobbe

   Like

 4. Ik vind het toch altijd weer mooie vogels, ook die bedaarde manier waarop de door een weiland stappen. Ik vraag me af wat het maaien voor hen aan het licht brengt, want blijkbaar is een gemaaid weiland aantrekkelijk voor hen.

  Like

 5. De ooiervaars waren blij met het gemaaide gras waar je lekker uit kunt snoepen Jan
  13 ooiervaars wat een vangst 🙂
  Zo zie je maar dat elke dag weer een avontuur is.
  Je had weer een topdag met deze leuke ontmoetingen.
  🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.