Samen op een bankje

Net als vorige week zaterdag heb ik aan het begin van de middag weer even een fotokuiertje gemaakt in het Weinterper Skar. Vorige week heb ik gekozen voor een kuiertje aan de zuidkant, waar ik o.a. een hagedisje aantrof op een dode boomstam langs het pad. Om de afwisseling er wat in te houden, heb ik vandaag weer eens een kijkje genomen bij de dobbe aan de noordkant van het gebied …

120922-1338x

Ik was weer niet voorzichtig genoeg toen ik de dobbe via het paadje benaderde, nog voordat ik mijn camera erop had kunnen richten, ging de reiger die er regelmatig staat te vissen er vandoor. Er restte me weinig anders dan eerst maar even lekker te gaan zitten op het bankje en te genieten van het uitzicht …

120922-1321x

Geert liet vorige week op zijn weblog Geertsines foto’s zien van een hagedisje dat op het bankje bij de dobbe zat, de bankzittersgeneratie noemde Geert de huidige hagedisjes. Met dat beeld in gedachten, zat ik nu toch wat anders op het bankje. En jawel, het duurde maar even toen ik een klein hagedisje over het lange gras naast het bankje naar boven zag klauteren …

120922-1343x

Voorzichtig schoof ik zo ver mogelijk naar de linkerkant van het bankje, zodat ik voldoende afstand had om scherp te kunnen stellen op het rechter uiteinde van het bankje …

120922-1354x

Het duurde maar even voordat het hagedisje naast me op het bankje zat …

120922-1349x

Hij draaide zich eens lekker om en bleef geruime tijd lekker naast me in het zonnetje liggen, af en toe kruisten onze blikken elkaar zelfs even …

Plotseling schrok hij blijkbaar ergens van, want hij was ineens verdwenen. Voor mij was dat een goed moment om even de benen te strekken en wat langs de waterkant te struinen, daar heb ik me even overgegeven aan de rustgevende rimpelingen op het water …

120922-1342x

Toen ik even later weer terugkeerde bij het bankje, zat het hagedisje op de achterste zitplank. Zoals hij daar nu in het zonnetje zat, leek het erop dat het beestje aan het vervellen is. Heel bijzonder om dat nu ook eens te kunnen zien …

120922-1358x

17 gedachten over “Samen op een bankje

 1. Wat leuk om te zien het hagedisje. Vond zijn staart er ook een beetje vreemd uitzien, lees nu ook waarom.
  Je hebt hem mooi en scherp op de foto gezet.
  Mooi kuierke, mooie wolken.
  Groeten

  Like

 2. De evertast komt behoorlijk op, is nu mijn indruk. 🙂 Als je het mij vraagt, komen ze op de warmte van dat kale hout af. Net als bijvoorbeeld steenrode heidelibellen. Het wachten is nu op een evertast die vlak naast je op zo’n bankje een steenrode heidelibbel verschalkt…

  Like

 3. Het was vandaag een prachtige dag om er even opuit te gaan en dat laat je zien in je overzichtsfoto’s.
  De hagedis lijkt zo met deze staart wat uit balans qua lengte.
  Nu lees ik hierboven dat je een unieke foto hebt gemaakt en dat is wel heel leuk om te lezen.
  De staart van deze hagedis lijkt zo wel een prothese.
  Een fijne zondag gewenst een ook de hartelijke groeten aan Aafje. 🙂

  Like

 4. Inderdaad Jan ,je hebt zonder het te weten unieke foto’s gemaakt daar krijg je denkelijk nooit meer de kans toe.Ze zijn ook meer dan geslaagd.Mooi van kleur en uitermate scherp.Ze mag een pluim op je hoed steken.

  Like

 5. Prachtig, ook samen op een bankje, het wordt dus toch een bankzittersgeneratie.
  Er is iets bijzonders met jouw hagedis.
  Twee jaar geleden schreef ik over “Caudale autotomie”. Ik heb er een hekel aan om in mijn reacties links naar mijn eigen blog te zetten, maar hier moet het toch maar:
  http://geertsines.wordpress.com/2010/09/24/caudale-autotomie/
  Op de laatste foto op dat blog is een hagedis te zien met afgetrokken staart. De laatste zin in mijn blog is:
  “Als het goed is krijgt deze wel een nieuwe, echter veel kortere staart.”
  De hagedis die jij hebt gefotografeerd heeft zo’n kortere, opnieuw aangegroeide staart.
  Dit soort foto’s zie je eigenlijk nooit, jij hebt volgens mij een unieke foto gemaakt.

  Like

  • Aha, ik dacht dat hij aan het vervellen was, maar het is dus toch wat anders. Ik vond het staartje wel opvallend kort, maar ik dacht dat dat wellicht gezichtsbedrog was i.v.m. de andere, donkerder kleur.
   Dank weer voor deze informatie!

   Like

Reacties zijn gesloten.