De lange witte winter (8)

In de 17-delige serie “De lange witte winter” wordt m.b.v. foto- en videomateriaal een beeld geschetst van de sneeuwrijke winter van 2009-2010 in Fryslân. Ieder filmpje duurt ongeveer 10 minuten …

130106-0001x

Deel 8 is getiteld “Honger en dorst”, in deze aflevering zien we o.a. wat tuinvogels voorbij komen die zich tegoed doen aan het lekkers dat er in ons tuintje voor ze te vinden was. De door middel van een luchtpompje deels ijsvrij gehouden vijver bood een mooie drinkplek voor ze. Verder nemen we nog even een kijkje in het besneeuwde landschap bij het Weinterper Skar en de Merskenheide …

Zondag 13 januari volgt deel 9: “In het rietland”. Daar komen we o.a. de rietsnijders nog eens tegen.

En dan nog even dit:
Heb je nu eerst even genoeg winterse beelden gehad, dan kun je bij Sjoerd van bVision vandaag een paar foto’s zien die ik op 22 september 2012 heb gemaakt tijdens meer zomerse omstandigheden in het Weinterper Skar. Sjoerd verzamelt foto’s van transformatorhuisjes. Iedere zondag staat er een trafohuisje centraal, waarvan de foto’s zijn aangeleverd door lezers van Sjoerd zijn weblog. Vandaag dus een paar foto’s van het transformatorhuisje aan de Nije Heawei bij Wijnjewoude, met als speciale attractie een buizerd, die dit huisje regelmatig gebruikt als uitkijkpost. Hier is het directe linkje: Het is spannend in Wijnjewoude.

16 gedachten over “De lange witte winter (8)

 1. Je houdt er een flink tempo in met die filmpjes die mij doen smachten naar wat sneeuw en vorst, want zeg nou zelf … dat gemiezer zijn we toch helemaal beu. En allemaal die vogeltjes, gaan gewoon nog badderen in dat ijswater .. brrr.

  Like

 2. Dit biedt perspectief..
  Want winter.. Het is hier dan wel wit.. Maar het regent al 3 dagen en het blijft voorlopig regenen.. Daarvoor ben ik niet naar Oostenrijk verhuisd. 😉

  Like

 3. Je laat ook in deze serie weer details zien, waar ik zo aan voorbij zou lopen.
  Jullie zorgen in ieder geval goed voor de vogels.
  Mooie coniferenhaag hebben jullie in de tuin, een eldorado voor de vogels.

  Like

 4. Wat een ernorne witte vlakten daar in Friesland. Mooie beelden van de besneeuwde bomen in dit landschap. Dat mag ik zo graag zien. Zelfs de nevel heeft iets met sneeuw.
  Gezellig de vogeltjes die komen drinken. Voor het opengehouden water zullen ze je vast dankbaar zijn geweest.

  Like

 5. Wat een mooie witte wereld weer, ik kan er geen genoeg van krijgen.
  De vogeltjes in de sneeuw is ook altijd prachtig om te zien, de kleuren komen ook zo mooi uit als ze in de sneeuw zitten.

  Like

 6. De afgelopen weken heb ik ook genoten van je filmpjes. Zeker die in de buurt van de Veenhoop. Annemarie en ik reden daar op diezelfde dag rond. Het was er schitterend met de laaghangende nevel.
  Ook nu weer laat je ons genieten van een winters Friesland. Heerlijk om te zien.
  Hopelijk zijn de voorspellingen goed en krijgen we eind deze week toch weer wat winters weer.

  Like

Reacties zijn gesloten.