Sprintijs

Met een gemiddelde temperatuur van 5,0 ºC in ons tuintje lijken we hard op weg te zijn naar een record zachte winter. Tot nu toe was alleen de winter van 2006-2007 met een gemiddelde temperatuur van 5,7 ºC in ons tuintje zachter. Het is dan ook niet zo gek dat er dit jaar nauwelijks natuurijs te zien is geweest. Tijdens een fotokuier in het Wikelslân bij Earnewâld had ik op 30 januari het geluk om toch een fragiel laagje ijs van amper 1 cm dikte op de petgaten aan te treffen …

140130-1436x

Van bovenaf zag dat ijs er uit als op de onderstaande foto, niet superhard en ook niet helemaal spiegelglad, maar wel met fraaie structuren. Het lijkt me eigenlijk prima sprintijs, want sprinters houden van ijs waarop ze bij hun explosieve start en in de razendsnelle bochten goed grip hebben op het ijs. Hopelijk hebben de snelle jongens van TeamNL vanmiddag voldoende grip en snelheid om op de 500 meter één of meer medailles in de wacht te slepen. Ik gok op goud voor Michel Mulder …

140130-1429x

13 gedachten over “Sprintijs

 1. Prachtig patroon heb je vastgelegd.
  Een mooie overgang naar het sprintijs.
  Je hebt een vooruitziende blik gehad.
  Drie op het podium heb je vast niet durven dromen…
  Toch sympathiek van de tweeling, met baard en zonder maakt het voor ons een stuk makkelijker. 😉
  En ik maar denken dat een baard meer weerstand geeft. De wielrenners scheren tenslotte ook hun benen.

  Like

  • Die benen scheren ze volgens mij om andere redenen dan het verminderen van de weerstand, zoals het beter kunnen masseren en het bevorderen van een sneller en beter herstel als er na afloop van een valpartij weer eens wat steentjes uit de benen zijn gepeuterd. 😉

   Like

 2. Sprintijs die naam had ik nog niet eerder gehoord Jan.
  prachtige structuur zichtbaar op de tweede foto, hier nog geen sneeuwvlokje gezien en al helemaal geen ijs, misschien twee keer op de auto ruiten 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.