De lichtval doet ’t (of niet …)

De eerste kievit die ik dit jaar heb kunnen kieken, had ik eigenlijk ook wel naar zwart-wit kunnen omzetten. Deze op het eerste oog simpelweg zwart-wit getekende weidevogel met zijn sierlijke kuif heeft in het juiste licht een prachtig verendek met een palet aan kleuren, die je vaak tegemoet stralen als de kievit in het zonlicht heen en weer trippelt …

Deze kievit wilde me al dat moois ditmaal helaas niet tonen. Op de een of andere manier lukte het hem wonderwel om zijn flanken vrijwel continu in de schaduw van zijn lichaam te houden, terwijl hij langs de waterkant heen en weer trippelde …

Met een aantal spreeuwen, die op dat moment aan de andere kant van de weg op de windmotor in de Jan Durkspolder zaten, had ik meer geluk. Fier pronkend lieten zij het glanzende groen in hun verendek wel zien. En zo eindigde het toch nog op kleurrijke wijze daar in de polder …
19 gedachten over “De lichtval doet ’t (of niet …)

  1. Het is wat met de kievieten van tegenwoordig. Ze zijn prachtig……maar ze willen het niet laten zien. Zo hebben wij fotografen niks aan onze dure telelenzen. Maar gelukkig…..er zijn spreeuwen die hun nieuwe jassen wel willen showen. En ze zijn prachtig!

  2. Dit herken ik maar al te goed Jan. Ik had in de Wieden ook een aantal kieviten gespot, Helaas allemaal in het ‘verkeerde’ licht. Toch staat je kievit er goed op met z’n mooie kuif fier overeind 😉
    Mooi zijn de veren van de spreeuw in het zonnetje

  3. Jammer dat het niet lukte met de kievit. Jou kennende krijg je die de komende tijd nog wel te ‘pakken’.
    De spreeuwen zitten in alle glorie mooi te wezen op de windmotor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.