Icarusblauwtje in ’t roze

Ook in de afgelopen week heb ik weer regelmatig een kijkje genomen in het Weinterper Skar. Een deel van het gebied lijkt momenteel te zijn bedekt met een grote roze deken …

De echte koekoeksbloemen (Silene flos-cuculi) bloeien nu volop. Omdat er de laatste tijd regelmatig streng gecontroleerd wordt of wandelaars en vooral fotografen zich niet op verboden gebied begeven, heb ik me slechts even in het veld gewaagd, en dan nog alleen maar langs de rand …

De onderstaande detailfoto’s heb ik veiligheidshalve gemaakt in de berm langs de Nije Heawei, die het Weinterper Skar nu nog doorsnijdt. Dat bleek een goede keuze te zijn, want er kwamen juist een paar mensen van de milieupolitie langs, met wie ik vervolgens even een aardig gesprek heb gevoerd …

Er dartelden intussen diverse vlinders van bloem naar bloem. Een icarusblauwtje (Polyommatus icarus) wilde wel even voor me poseren. Daarbij was het beestje zo vriendelijk om zowel de blauwe bovenkant van de vleugeltjes als de gespikkelde onderkant ervan even mooi te showen …
20 gedachten over “Icarusblauwtje in ’t roze

 1. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Jan 🙂

  ik ben verliefd op deze plaatjes,
  mooi joh:-)
  vorige week liep ik “1 ” keer toevallig zonder camera, wat me nooit gebeurt, en kwam ik langs een wei vol koekoeksbloemen,
  ik dacht morgen terug…:-)

  “alles ” gemaaid.
  jammerrrrr:-)
  jij hebt meer geluk gehad, mooi man 🙂

  Like

 2. Een prachtige roze deken. Je treft het maar met zo’n deken bij de hand.
  Het blauwtje heb je prachtig vastgelegd.
  Van deze vlinder vind ik zowel de onderkant alsmede de bovenkant van de vleugels erg mooi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s