Nog ’n libel bij de schans

De manlijke oeverlibel die ik hier gisteren liet zien, zat aan de rechterkant van de brug die toegang geeft tot de Blessebrugschans. Aan de andere kant van de brug zat op datzelfde moment een vrouwelijk oeverlibel …

Haar goudgele pracht komt prachtig uit tegen de zachte achtergrond, die hier wordt gevormd door het wateroppervlak. Onder invloed van de wind ontstaan af en toe zachte schitteringen en ontpopt de oeverlibel zich als een balletdanseres …
25 gedachten over “Nog ’n libel bij de schans

  1. Ergens doet de gesignaleerde platonische libellenrelatie denken aan de ballade van de Twee Koningskinderen (“Ze hadden malcander zo lief”).
    Met dat verschil dat hier geen diep water deze gelieven hier scheidde. Mogelijk vonden beide dat de ander eerst maar over de brug moest komen, terwijl geen van beide daar vooralsnog toe genegen was. Op dat moment kwam ene Afanja langs.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s