Een libel bij de schans

Er vlogen vorige week nogal wat libellen rond bij de Blessebrugschans. Met de nadruk op ‘vlogen’, want even rustig stil zitten was er ook hier voor de meeste libellen niet bij. Slechts een enkeling wilde wel even gaan zitten voor de foto …

140526-1205x

Deze mooie blauwe libel – een manlijke gewone oeverlibel – zocht helaas een plekje met een nogal drukke en rommelige achtergrond uit. Maar onder het motto “elke libel is er één”, heb ik toch maar getracht er het beste van te maken …

140526-1206x

23 gedachten over “Een libel bij de schans

 1. Als dit het resultaat is waarbij je flink inzoomend vanaf de steiger de libel vastlegde dan moet ik zeggen, het is je wonderwel goed gelukt. Maar dat je goed kan fotograferen dat weet ik al bijna een decennium. 😉

  Like

  • De libellen bleven ruim buiten het bereik van mijn macrolens, maar ook met de zoomfunctie is het inderdaad goed te doen. De foto’s van de libel aan de andere kant van de brug vind ik zelf nog wat mooier vanwege de zachte achtergrond. Die foto’s verschijnen hier morgen!
   Wat gaat de tijd snel, hè …

   Like

 2. Die drukke achtergrond is toch best mooi vervaagd voor het grootste deel, dus het beestje staat er toch goed op. Mooi scherp en mooi blauw.
  Ze zijn allemaal hyper actief momenteel, dat heb ik ook ervaren.

  Like

Reacties zijn gesloten.