Slecht zicht

Na bijna negen jaar bloggen en fotograferen ben ik het stadium waarin ik zweefvliegen aanzie voor wespen wel voorbij. Maar dat wil nog lang ziet zeggen dat ik alle zweefvliegen uit elkaar kan houden …

Dit exemplaar zou bijvoorbeeld best een blinde bij kunnen zijn, maar dat is allerminst zeker. Door alle stuifmeel dat op zijn ogen blijft plakken, is het in elk geval wel een zweefvlieg met slecht zicht …

Geen wonder dat hij zijn ogen af en toe even moet uitwrijven met zijn voorpootjes, zodat hij daarna weer kan zien wat hij doet en zijn dagelijkse werkzaamheden kan vervolgen …
28 gedachten over “Slecht zicht

 1. Wat mooi zijn die macro’s toch weer! Jij kent dan al die beestjes uit mekaar, ik niet hoor. Zat op de verkeerde bank in de les biologie. Hommels, bijen en wespen hoop ik te herkennen maar voor ik hier op je blog terecht kwam had ik nooit over zweefvliegen gehoord, jawel de zweefvliegtuigjes 🙂 zit je klaar vandaag? Het wordt weer een harde etappe. Wat een valpartijen toch in deze Tour.

  Like

  • Ik had je willem vertellen dat het vandaag een rustdag is in de Tour, maar je hebt het dus al ontdekt. 🙂
   Het aantal valpartijen is niet uniek, volgens mij, daar is de afgelopen jaren ook al veel over gediscussiëerd. Er zijn dit jaar alleen wel een aantal toppers keihard onderuit gegaan. Dat is jammer, maar de spanning zal er niet minder om zijn in het vervolg van de Tour. Morgenmiddag zit ik er weer klaar voor!

   Like

 2. Een zweefvlieg met een stofbril op zou een raar gezicht zijn. Maar de bril zou goed van pas komen. Hoeveel stuifmeelkorrels zou de vlieg wel niet zien met de facetogen.
  Schitterende macro’s zoals gewoonlijk.

  Like

 3. Schitterend Jan, deze observatie.
  Met mijn wespenallergie geeft het me meer rust om te weten dat een “zwevende” wesp een nepwesp, dus een zweefvlieg is. Maar de soorten uit elkaar houden, dat lukt me absoluut niet.

  Like

 4. Schitterend gezicht en dito vastgelegd. Leuk met deze tekst erbij.
  Met zulke grote ogen dan kan het ook niet missen om die er helemaal onder te smeren. 😉
  Ik heb de zweefvliegengids bij mijn favorieten gezet, maar dan is het nog geen sinecure.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.