Een gevleugelde boeienkoning

Toen ik onlangs na afloop van een fotokuiertje in De Deelen nog even wat langs het struikgewas bij de parkeerplaats rond struinde, zag ik vanuit mijn ooghoek hoe een kleine vos verstrikt raakte in spinnenweb …

Vrijwel meteen kwam een forse kruisspin uit zijn schuilplaats vandaan om koers te zetten naar zijn prooi …

Bekomen van de eerste schrik begon de vlinder uit alle macht te fladderen. Het web deinde heftig heen en weer. Het ging zo tekeer, dat de spin besloot om het zekere voor het onzekere te nemen en terug te keren naar zijn schuilplekje …

Het heftige gefladder van de vlinder miste zijn doel niet, na korte tijd wist hij zich als een ware Houdini te bevrijden van de kleverige draden om vervolgens weg te vliegen en een stukje verderop neer te strijken op de picknicktafel …

Daar bleef het diertje een tijdje zitten om bij te komen van dit hachelijke avontuur …
22 gedachten over “Een gevleugelde boeienkoning

 1. Eind goed al goed zou je denken. Alleen niet voor de spin. Die zag zijn maaltijd weg vliegen. Je weet nooit voor wie je nu eigenlijk moet zijn. Daarom is het goed om het te observeren ,te fotograferen en de natuur zijn gang te laten gaan.
  Weer een hele mooi serie Jan en een mooie waarneming.

  Like

 2. Ondanks dat de vlinder al behoorlijk gehavend was, is het knap dat hij zich toch heeft weten te bevrijden. Wat een moeite zal hem dat gekost hebben. Die moest echt wel even bijkomen van de inspanning. Je hebt er een schitterende serie van gemaakt!

  Like

 3. Toen ik de afgevlogen vleugels van de vlinder zag, had ik het idee dat zijn laatste minuut geslagen was. Maar de vlinder heeft het dus toch gered.
  Je hebt er een mooi beeldverslag van gemaakt. Wat heb je die spin ook haarscherp vastgelegd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s