’t Wad op zeeniveau

Nadat ik het Wad bij Zwarte Haan een tijdje had bekeken vanaf de dijk, ben ik nog even afgedaald naar zeeniveau …

140805-1351x

De slenk ziet er vanuit dit perspectief ineens heel anders uit …

140805-1348x

Aan de overkant van de slenk grazen een paar schapen en in de verte kunnen we nog net de koeien ontwaren …

140805-1349x

Er dobbert een meeuw op het wateroppervlak …

140805-1352x

Verder is het rustig hier op het Wad … heel rustig en leeg …

140805-1356x

Helemaal stil en verlaten was het echter niet, de zonnende dame en haar gezelschap vallen hier toch wel op, want zoveel badgasten komen hier normaal gesproken niet …

140805-1357x

En daar komt pa met de kinderen terug van hun Wadwandeling. Dit soort avonturen is echter niet helemaal zonder risico. De vorige keer dat ik hier bij Zwarte Haan was, hoorde ik op weg terug naar huis bij Omrop Fryslân dat de hulpdiensten waren uitgerukt voor een vrouw, die bij Zwarte Haan op eigen initiatief en gelegenheid het Wad was opgewandeld en daar werd overvallen door het opkomende water …

140805-1359x

En dan is het tijd om de blik weer op het vasteland te richten, waarboven intussen meer en meer wolken werden gevormd en samengepakt …

140805-1400x

Ik beklim de dijk weer om mijn rit langs het Wad nog een stukje te vervolgen …

140805-1401x

Morgen plaats ik in het kader van Skywatch Friday een paar actuelere foto’s, en dan zien we in het weekend wel verder …

17 gedachten over “’t Wad op zeeniveau

 1. Je moet er maar van houden om daar te gaan zonnen. De horizon levert op die twee foto’s met mensen een bijzonder effect op.
  Het is mij één keer overkomen nabij de vuurtoren op Texel, ik stond daar intensief te fotograferen en plotseling kon ik bijna niet meer van de zandplaat afkomen. Met de laarzen vol water is het me gelukt. Wat een schrik.
  Prachtige landschapsfoto’s, de weidsheid en de rust straalt er vanaf.

  Like

 2. Foto zeven is bij mij favoriet, na foto een, dat is een beauty.. Op foto zeven staat pa met de kinderen, waarbij me opvalt dat pa veel bruiner is dan zijn kinderen. Bij ons was dat altijd net andersom….

  Like

 3. De spiegeling op de eerste foto is geweldig. De ‘zinderende’ horizon op de foto waar pa en de kinderen terugkeren staat er schitterend op.
  Zou dit een nieuwe plek zijn om een modderkuur te ondergaan. Hopelijk niet. Laat het maar zo lekker rustig blijven.

  Like

 4. ik heb hier even bij-gekeken Jan

  mooie vergezichten bij een een bijna wolkeloze lucht

  groeten

  ps: mijn pc was gecrasht,vandaar dat ik een tijdje inactief was op het net

  Like

Reacties zijn gesloten.