Juffers en libellen op 18/10

Op de warmste 18 oktober in meer dan 100 jaar heb ik gistermiddag weer eens een kuiertje gemaakt naar de dobbe in het Weinterper Skar. Dat kon nog net zonder halsbrekende toeren uit te hoeven halen, omdat het nog mooi droog was. Dat zal vanaf vandaag wel anders zijn, maar daar kom ik één dezer dagen nog wel even op terug …

141018-1432x

Het was nog steeds een komen en gaan van waterjuffers en heidelibellen boven en rond het water. Er vloog zelfs een prachtige paardenbijter rond, maar die wilde zoals gebruikelijk weer eens niet poseren. Een pantserjuffer wilde wel even mooi voor me op een stengel blijven zitten …

141018-1433x

Nadat ik even langs de waterkant had rondgescharreld, liep ik terug naar het bankje om nog even lekker in het warme oktoberzonnetje te gaan zitten. Dat viel echter even tegen, want mijn plekje was in beslag genomen door een heidelibel …

141018-1434x

Gelukkig was die libel de beroerdste niet, want toen ik naderbij kwam, bleek het beestje zo vriendelijk te zijn om wat ruimte voor me te maken. Zonder verder moeilijk te doen, streek hij neer op de rand van mijn fototas …

141018-1438x

Het beestje leek het daar prima naar zijn zin te hebben, want terwijl ik hem met mijn camera benaderde om een paar macrofoto’s van hem te maken, bleef hij rustig in het zonnetje zitten …

141018-1440x

Korte tijd later streek er ook weer eens een libel op mijn linkerhand neer. Omdat de camera voor het grijpen naast me lag, kon ik ook van deze libel nog even een paar plaatjes schieten …

141018-1442x

Het was een prachtige dag, waarop het weer erg fijn toeven was daar bij de dobbe in het Weinterper Skar …

141018-1445x

21 gedachten over “Juffers en libellen op 18/10

 1. Wat heb jij toch met libellen. Smeer jij je in met een libellentrekkend geurtje of zo. Fantastisch zoals ze bij jou komen zitten, waardoor je prachtige macro’s kunt schieten.
  Jammer voor jou dat het weer nu echt lijkt om te slaan. Je bankje zal het even zonder jou moeten stellen. Hoewel, straks als het lekker vriest, misschien toch nog een keer.

  Like

 2. Prachtig Jan hoe je die libellen dresseert! 🙂
  Je hebt ze vakkundig vast gelegd.
  Hier is het op dit ogenblik nog zomers, met een heerlijk zonnetje.
  Dus het wordt ervan genieten!
  Gr.
  P-TER

  Like

 3. Amai Jan, heb jij effe geluk dat ze zomaar voor je komen poseren. Ik had vandaag op mijn wandeling enkel een libel (denk een oeverlibel) maar deed geen enkele moeite om ook maar even te gaan zitten.

  Like

 4. Heel mooi en laat in het seizoen, maar daar helpen de temperaturen wel aan mee, gisteren b.v. zag onder het rijden zelfs nog 24ºC op det temperatuur meter van de auto, maar het wordt minder volgend week jammer, van mij mag het zo blijven, prachtige foto’s van deze lepelen Jan

  Like

  • De heenweg ging prima, de rijplaten lagen er mooi droog bij en halverwege heb ik de rijplaten verlaten om vanaf de bocht het oude vertrouwde pad te volgen. Op de terugweg vond ik het nodig om het nieuw gebaande pad eens te bekijken. Daar ging het met een uitglijder op een van de natte en modderige rijplaten in de schaduw maar net goed. Kortom: het wordt de komende dagen gevaarlijk terrein.

   Like

Reacties zijn gesloten.