Juffers en libellen op 18/10

Op de warmste 18 oktober in meer dan 100 jaar heb ik gistermiddag weer eens een kuiertje gemaakt naar de dobbe in het Weinterper Skar. Dat kon nog net zonder halsbrekende toeren uit te hoeven halen, omdat het nog mooi droog was. Dat zal vanaf vandaag wel anders zijn, maar daar kom ik één dezer dagen nog wel even op terug …

Het was nog steeds een komen en gaan van waterjuffers en heidelibellen boven en rond het water. Er vloog zelfs een prachtige paardenbijter rond, maar die wilde zoals gebruikelijk weer eens niet poseren. Een pantserjuffer wilde wel even mooi voor me op een stengel blijven zitten …

Nadat ik even langs de waterkant had rondgescharreld, liep ik terug naar het bankje om nog even lekker in het warme oktoberzonnetje te gaan zitten. Dat viel echter even tegen, want mijn plekje was in beslag genomen door een heidelibel …

Gelukkig was die libel de beroerdste niet, want toen ik naderbij kwam, bleek het beestje zo vriendelijk te zijn om wat ruimte voor me te maken. Zonder verder moeilijk te doen, streek hij neer op de rand van mijn fototas …

Het beestje leek het daar prima naar zijn zin te hebben, want terwijl ik hem met mijn camera benaderde om een paar macrofoto’s van hem te maken, bleef hij rustig in het zonnetje zitten …

Korte tijd later streek er ook weer eens een libel op mijn linkerhand neer. Omdat de camera voor het grijpen naast me lag, kon ik ook van deze libel nog even een paar plaatjes schieten …

Het was een prachtige dag, waarop het weer erg fijn toeven was daar bij de dobbe in het Weinterper Skar …
21 gedachten over “Juffers en libellen op 18/10

  • De heenweg ging prima, de rijplaten lagen er mooi droog bij en halverwege heb ik de rijplaten verlaten om vanaf de bocht het oude vertrouwde pad te volgen. Op de terugweg vond ik het nodig om het nieuw gebaande pad eens te bekijken. Daar ging het met een uitglijder op een van de natte en modderige rijplaten in de schaduw maar net goed. Kortom: het wordt de komende dagen gevaarlijk terrein.

   Like

 1. Heel mooi en laat in het seizoen, maar daar helpen de temperaturen wel aan mee, gisteren b.v. zag onder het rijden zelfs nog 24ºC op det temperatuur meter van de auto, maar het wordt minder volgend week jammer, van mij mag het zo blijven, prachtige foto’s van deze lepelen Jan

  Like

 2. Wat heb jij toch met libellen. Smeer jij je in met een libellentrekkend geurtje of zo. Fantastisch zoals ze bij jou komen zitten, waardoor je prachtige macro’s kunt schieten.
  Jammer voor jou dat het weer nu echt lijkt om te slaan. Je bankje zal het even zonder jou moeten stellen. Hoewel, straks als het lekker vriest, misschien toch nog een keer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.