Droog, maar nog vochtig

Behalve warm is de herfst tot nu toe ook opmerkelijk droog hier in het noorden. Over de periode 1971-2000 viel er in onze contreien normaal gemiddeld zo’n 230 mm neerslag in de maanden september, oktober en november …

Tot op dit moment heb ik vanaf 1 september slechts 72 mm neerslag opgevangen in ons tuintje, terwijl dat normaal gesproken de hoeveelheid is die er alleen in de maand oktober al valt …

Dat neerslagtekort laat zich op verschillende plaatsen in de natuur goed zien, zoals bij het vennetje bij de Merskenheide. Onder normale omstandigheden staat daar in deze tijd van het jaar toch altijd een redelijke plas water. Nu ligt er nog slechts een plak vochtige aarde …
13 gedachten over “Droog, maar nog vochtig

  1. Zo ook hier in midden België Jan. De pluvio ving tot nu een totaal van 81 mm in die 2 1/2 maanden tegen normaal 173 mm voor sep okt nov. Maar ik klaag niet. Droge wandelingen en nog vlinders kunnen spotten half november kan je niet elk jaar. Ik had vandaag nog 6 Atalanta’s, 1 Klein Koolwitje en 1 Gehakkelde Aurelia. (Btw. Het is hier net beginnen regenen) 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.