Buizerds, ze zijn er weer

Zodra de bladeren van de bomen beginnen te wapperen, laten buizerds zich weer meer zien. Ze verlaten de bosschages en verkiezen op zoek naar voedsel graag paaltjes in weilanden en palen langs wegen als uitkijkpost. Gistermiddag trof ik in de buurt van Earnewâld weer een paar fraaie voorbeelden aan …

141111-1353x

De eerste buizerd zat op een dampaal aan de linkerkant van de weg en liet zich in eerste instantie alleen bij tegenlicht fotograferen. Zodra ik hem passeerde om een paar foto’s te maken vanaf de zonnige kant, vloog hij op van zijn uitkijkpost om een stuk verder in het weiland weer neer te strijken. Daar kreeg ik alsnog de kans om hem even mooi in het zonnetje te zetten …

141111-1356x

Toen ik ruim een uur later over dezelfde weg terug reed, zat er aan de andere kant van de weg verderop in de weilanden tussen de koeien, ganzen en een blauwe reiger een buizerd op een paaltje …

141111-1451x

Gezien de locatie zou het best eens om dezelfde buizerd kunnen gaan, maar dat valt helaas niet te controleren. Ik ben in elk geval blij met deze foto’s, want ik blijf het prachtige dieren vinden …

141111-1452x

19 gedachten over “Buizerds, ze zijn er weer

  1. Ze waren mij ook al opgevallen de laatste tijd Jan, op weg naar mijn werk in bomen langs de weg
    Normaal zie ik ze daar nooit, maar nu regelmatig, mooie serie heb je gemaakt, de eerst foto vind ik de mooiste van deze serie
    prachtig scherp silhouet en mooie scherpte diepte.

    Like

  2. Volgen mij trekken buizerds, Jan. Dat heb ik eens van mijn broer gehoord en laatst zag ik er ook een Scandinavisch filmpje over. Het zou dus wel eens zo kunnen zijn dat de meerdere zichtbaarheid in dit seizoen samenhangt met die trek. In dat geval zullen het buizerds uit het noorden zijn, die plekjes opzoeken welke door de ‘autochtone zomerbuizerds’ worden versmaad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.