Bij de Hooidammen

Het weer vliegt alle kanten op deze week. Nadat we gisteren buien hadden met af en toe een klap onweer, hagel en prachtige regenbogen, was het vanmorgen mooi helder winterweer. In de loop van de middag werd het hier en daar mistig en kwam er opnieuw bewolking opzetten. en vanaf morgen lijken we diep de herfst in te duiken met storm en regen …

Het ondergelopen land bij de Hooidammen ten westen van Drachten is een plek waar over het algemeen al heel snel op natuurijs geschaatst kan worden. Hoewel het hier in de afgelopen nacht een paar graden heeft gevroren, en er hier en daar een dun vliesje ijs op het water ligt, is er van echte ijsvorming nog geen sprake. Voorlopig hebben de eenden hier nog vrij spel …

Als we vanaf vanavond weer onder een westelijke straalstroom liggen, zal dat ook nog wel even zo blijven, want dan lijkt de winter nog ver weg. Zoals de kaarten er nu bij liggen gaan we een groene Kerst tegemoet en kunnen de schaatsen de rest van het jaar nog wel in het vet blijven …
17 gedachten over “Bij de Hooidammen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.