Een kijkje in ’t Skar

Na een stormachtige nacht was het vandaag weer stralend mooi weer, en dus besloten mijn fotomaatje Jetske en ik vandaag rond het middaguur om maar even een fotokuiertje te maken in het Weinterper Skar. Eens even kijken hoe het er daar voor staat na de werkzaamheden die er onlangs zijn uitgevoerd. De rijplaten die de paden een paar weken geleden bedekten, zijn inmiddels weer weggehaald, maar het nieuw gebaande bospad is voorlopig nog afgesloten met een overdwars liggende boom en wat takken …

141210-1152x

De dobbe lag er mooi bij onder een strakblauwe lucht, maar de straffe wind verhinderde helaas het ontstaan van fraaie weerspiegelingen op het wateroppervlak. Recht boven ons cirkelden enige tijd een paar buizerds in de lucht. Een mooie foto heeft me dat niet opgeleverd, ik was al lang blij dat ik op de been bleef, want dat gecirkel vlak boven ons deed me even flink wankelen …

141210-1200x

Verder was er weinig te beleven rond de dobbe. Lang zijn we er dan ook niet gebleven. Ik heb zelfs niet even op het bankje gezeten, want dat stond pal op de wind, en die wind maakte het allerminst warm. Jetske heeft nog een tijdje geknield aan de waterkant gezeten om wat foto’s te maken. Of dat nog iets bijzonders heeft opgeleverd, weet ik niet, maar misschien zien we de resultaten een dezer dagen wel verschijnen op Schrijven met licht

141210-1158x

Op de terugweg besloten we toch het nieuwe pad maar eens te volgen, daar was Jetske tenslotte nog nooit langs gekomen. En dat ene boomstammetje kon ons vanaf deze kant toch echt niet tegenhouden …

141210-1204x

Omdat we op de heenweg ter hoogte van de brug over het Koningsdiep vertraging opliepen als gevolg van werkzaamheden aan de N31, besloten we terug te rijden via de Poostweg. Daar besloten we bij de nieuwe parkeerplaatsen ter hoogte van het Witte Meer nog even een tussenstop te maken …

13 gedachten over “Een kijkje in ’t Skar

 1. Mooie foto’s ondanks dat het een kale bedoening is, vind dit nooit zo’n fijn tijd om te fotograferen, de akkers, kaal de bomen kaal, bijna geen levend wezen die zich laat zien, een pak sneeuw kan er nog wat moois van maken, en verder is het afwachten tot de lente 🙂 dan wordt het weer veel gezellige buiten.

  Groeten, Bram

  Like

 2. Als je kijkt hoe de voorspellingen waren, dan hebben we het vandaag enorm getroffen. Het was inderdaad fris in de wind. Later in de beschutting van het bos was het heerlijk. Toch raar met die boomstammen ervoor. Je kunt het gebied immers helemaal niet in op vier wielen omdat er aan het begin een slagboom is.
  Ik weet nog niet of mijn foto’s van de buizerd gelukt is, alle foto’s staan nog op de camera’s. Ik heb nog een aantal series in voorraad. Morgen maar eens bekijken.

  Like

 3. Die wind die er bij jullie was, krijgen wij morgen te verwerken.
  De weerman op tv zegt hier net dat we zelfs tot 6 beaufort wind mogen verwachten deze week. Daar hou ik niet van. 😦
  Je hebt in ieder geval toch weer mooie foto’s op je logje gezet. Zo te zien is het ook bij jullie nu erg drassig geworden.

  Nog een fijne avond verder voor jullie.
  Grt-jes
  Peter

  Like

Reacties zijn gesloten.