2014 – Eerste kwartaal

Zo, de kerstdagen zijn weer voorbij, vanaf nu gaan we rustig op naar de jaarwisseling. In het midden en zuiden van het land schijnt het flink te sneeuwen, maar hier in het noorden is het gewoon grijs, winderig en koud. Kortom: het is uitstekend weer om binnenshuis te genieten van de Top 2000 op de radio en het NK schaatsen op tv. Voor degenen die daar geen plezier aan beleven, begin ik vandaag met een vierdelige terugblik op 2014 in twaalf nog niet eerder gepubliceerde foto’s. Vandaag deel 1, het eerste kwartaal.

Dat 2014 een recordwarm jaar is geworden, is intussen genoegzaam bekend. Van winter was hoegenaamd geen sprake, alleen op de drie laatste dagen van januari was het met een gemiddelde temperatuur van -1,6 ºC even winters koud. Op 30 januari heb ik bij de Hooidammen even een fragiel ijsvloertje kunnen fotograferen. Met een temperatuur van ruim 7 graden was het ijs op 1 febrauri weer volledig verdwenen …

Februari verliep vervolgens buitengewoon zacht, de laagste temperatuur was -0,4 ºC op 11 februari. Het was een sombere maand, waarin we de zon nauwelijks te zien kregen …

Na de wat trieste en donkere februari volgde gelukkig een zonnige en zachte maart. Op 13 maart kon ik de eerste koeien in de wei fotograferen, dat markeerde het begin van een mooi warm voorjaar …
23 gedachten over “2014 – Eerste kwartaal

 1. Hier ook grijs en nat Jan. Bijna heel het land (België) ligt onder een sneeuwdekje. In de provincies Antwerpen en Limburg zelfs 10cm sneeuw en overal chaos op de wegen. Bij ons in Oost-Brabant nog niets. 😦
  Leuk nog eens over je schouders te mogen meekijken naar je jaaroverzichtje.

  Grt-jes

  Liked by 1 persoon

 2. Weer mooie,boeiende foto’s zoals we van u gewoon zijn.Hier is het koud en het sneeuwt.Antwerpen heeft miserie met zijn trams in in Turnhout is het dak van de tent boven de ijspiste ingestort door de sneeuw.Hopelijk morgen niet te gevaarlijk want ik moet de baan op

  Liked by 1 persoon

 3. Weer mooie,boeiende foto’s zoals we van u gewoon zijn.Hier is het koud en het sneeuwt.Antwerpen heeft miserie met zijn trams en in Turnhout is het dak van de tent boven de ijspiste ingestort door de sneeuw.Hopelijk morgen niet te gevaarlijk want ik moet de baan op

  Like

 4. Ook mijn favo is de eerste foto
  Heerlijk de koetjes in de wei ……
  Bedankt voor je kerstwensen Jan en wens jullie voor 2015 een geweldig jaar .
  Lieve groeten voor jou en Aafke en allen die jullie lief zijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s