2014 – Tweede kwartaal

Op 5 april ben ik een middagje samen met onze oudste kleinzoon Tijmen op pad geweest. We hebben een prachtige fotokuier gemaakt in het rietland bij Earnewâld. Daar kregen we behalve diverse vogels ook nog een rietsnijder voor onze lenzen, en alsof dat nog niet genoeg was, kregen we op weg terug naar huis ook nog eens de kans om een groepje reeën te fotograferen. Dat ontlokte Tijmen glunderend de opmerking: “Wij hebben vandaag echt een geluksdag, hè pake …” Dat kon ik alleen maar beamen …

Op 20 mei trof ik in de buurt van Oudega het onderstaande tafereeltje aan: twee paarden met hun veulens. Verder commentaar lijkt me overbodig, dit vredige plaatje spreekt helemaal voor zichzelf …

Op 9 juni trok er noodweer over het zuiden van ons land, waarbij Pinkpop de volle laag kreeg met onweer en zware windstoten. Bij ons was het een mooie en warme dag. Het meest opzienbarend was, dat er tussen 15:30 en 16:00 uur van zuid naar noord een wolkenformatie met vreemde ribbelpatronen overdreef. De pas gerestaureerde windmotor bij Earnewâld stond blinkend te pronken onder de vreemde wolken …
19 gedachten over “2014 – Tweede kwartaal

  1. – Ik gun alle kinderen zo’n pake. Heb afgelopen week alweer ouders en pakes horen klagen dat ze weer in de stress in de file stonden in of bij de Winterefteling, omdat ze kennelijk niet meer weten dat je ook nog ‘gewoon’ de natuur (alwaar genoeg rust en ruimte 🙂 ) in kan met je kinderen.
    – Welke windmotor bedoel je? Earnewâld heeft er 3: 1 aan de weg naar Garyp, 1 aan de Hooidamsloot Z van het dorp en 1 in het Mindertsfean W van het dorp. En dan nog 1 in de Saiter Petten maar die valt formeel onder Warten en is alleen over water te bereiken dus dat is hem vast niet.

    Like

  2. De foto van Tijmen is mooi met zijn blonde lokken in de wind. Het verhaal erbij is echter ook mooi.
    De foto van de paarden is extra mooi door schermbloemen op de voorgrond.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s