2014 – Derde kwartaal

In de warme julimaand was het voor fotokuiertjes vaak veel te warm, daarom heb ik in die periode regelmatig ergens aan de waterkant gezeten. Zo ook op donderdag 17 juli, toen ik aan het begin van de middag een tijdlang op de oostelijke oever van het Tjeukemeer heb gezeten. Niet dat dat veel verkoeling opleverde, want aan het wateroppervlak is goed te zien dat het vrijwel windstil was, maar het idee wil ook wat …

Toen ik aan het eind van de middag weer lekker thuis voor de ventilator en de Tour op tv zat, viel er plotseling een grauwsluier over deze stralende dag, toen de eerste berichten over het neerhalen van MH17 begonnen binnen te komen …

140717-1256x

Elk jaar probeer ik wel 1 of 2 keer een ritje langs de Friese Waddenkust te maken. Dit jaar heb ik dat op 5 augustus gedaan. Het werd een dag met twee gezichten, boven het Wad was de lucht vrijwel onbewolkt en helderblauw, terwijl zich boven Fryslân steeds meer wolken samenpakten. Het was het begin van een weersverandering die een eind maakte aan de zomerwarmte. Over de eerste week van augustus kwam de gemiddelde temperatuur nog uit op 19,9 graden, maar over de hele maand kwam de gemiddelde temperatuur uit op slechts 16,1 ºC. Daarmee was augustus de eerste en tot nu toe enige maand die dit jaar kouder verliep dan normaal. De onderstaande foto brengt het moment van verandering met de samenpakkende wolken boven de Friese klei naar mijn idee mooi in beeld …

140805-1517x

De koude en natte augustusmaand bleek slechts een dipje te zijn in het recordwarme 2014, want september verliep weer rustig, droog en ruim anderhalve graad warmer dan normaal. Op 19 september heb ik een tijdlang heerlijk genoten van de rust op en rondom De Leijen …

140919-1443x

17 gedachten over “2014 – Derde kwartaal

 1. Die datum en indrukwekkende gebeurtenis zullen we niet weer vergeten.
  De foto met de wolken boven de windmolen is prachtig.
  De laatste jaren gokken we goed door wat later in de zomer op vakantie te gaan. Dit jaar hadden we niet geluk met de maand augustus. Volgend jaar maar niet weer in augustus op vakantie dan ben ik er in ieder geval op je verjaardag. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Gezien de schijnbare hoogte zou het ook een zeearend kunnen zijn, die vanuit het Lauwersmeer over kwam vliegen op zoek naar een maaltje …
   Ik zet over het algemeen wat minder foto’s in één keer op mijn blog dan jij. Wie wat bewaart, die heeft wat … 🙂

   Like

 2. Inderdaad een flinke afwisseling van luchten. Het was een warme zomer. Dat hebben we ook gemerkt in het nieuwe bedrijfspand. er was ons een geavanceerd klimaatcontrole systeem beloofd dat voor een constante temperatuur van 19 graden zou zorgen. Er waren dagen bij dat de temperatuur bijna het dubbele behaalde in de productiehallen. Hopelijk werkt het volgend jaar wel naar behoren

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb nog nooit gehoor dat een klimaatbeheersingssyteem meteen goed werkt. Volgens mij kan het bij wijze van spreken jaren duren voordat e.e.a. goed is ingeregeld. Moet je mijn eega eens horen over het klimaat bij haar op het werk … 😦

   Like

Reacties zijn gesloten.