Fonkelende ijskristallen

Het was een hectische en vermoeiende dag gisteren, een dag met twee gezichten. Laat ik me er hier toe beperken, dat ik aan het eind van het eerste en mooiste deel van de dag bij de Leijen halsbrekende toeren heb uitgehaald om wat fonkelende ijskristallen op de gevoelige plaat vast te leggen …

Mijn fotomaatje Jetske heeft op haar weblog “Schrijven met licht” in woord en beeld heel aardig geschetst hoe en waarom het daarbij bijna mis ging …
37 gedachten over “Fonkelende ijskristallen

  • Ik heb gezien dat je nieuwsgierigheid intussen is bevredigd. Verder kan ik Jetske’s verhaal helemaal bevestigen, ze is altijd uiterst zorgzaam als we samen op pad zijn, maar juist in Jetske’s aanwezigheid vind ik eht zo af en toe wel aardig om mijn grens op te zoeken. Dan is er in elk geval hulp als het misgaat. 🙂
   Van de foto’s van de bijna valpartij van gisteren heb ik geleerd, dat het in het vervolg verstandig is om eerst in geknielde toestand een kwartslag te draaien en pas daarna mezelf omhoog te werken.

 1. neem een aardappelzak mee,op jutte kan je beter recht blijven en laat Jetske je helpen met overeind komen..daar is niks mis mee en ze zal dat graag doen.Ik durf er niet aandenken dat je in het riet zou gevallen zijn met zo’n temperatuur en terug op het looppad geraken ziet mer er echt heel moeilijk uit..

 2. Mooi, de opbouw van die kristallen!
  Maar met dat opstaan op dat smalle steigertje: dat was wel een beetje hachelijk…
  Kan een lens je niet helpen staande en toch van dichtbij te fotograferen?

 3. Met het blote oog sta je daar ter plekke te kijken naar witte sneeuw en dan komt thuis de wondere wereld tevoorschijn. En dat allemaal met behulp van een klein voorzetlensje. Goed gelukt Jan, ze zijn schitterend geworden.
  Hierboven lees ik dat je van deze actie hebt geleerd, eerst een kwartslag draaien. Toch maak je een volgende keer wellicht weer andere “fouten”. . Onderhand heb ik in al die jaren al heel wat keren de adem ingehouden en het is nog altijd goed afgelopen. Toch ook weer iets om dankbaar voor te zijn. 🙂

 4. Zeker prachtige foto,s en gelukkig kwam je na het nemen er van weer netjes ovrreind, poeh, je zal daar toch in het water vallen… Want sterk genoeg was het ijs zeker nog niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.