Natuurcompensatie N381 (5)

Oftewel “Even wat goed nieuws tussendoor”

Om te beginnen wil ik een ieder die op wat voor manier dan ook heeft gereageerd n.a.v. het overlijden van Aafjes’ moeder daarvoor heel hartelijk bedanken. Enkele eenvoudige woorden, een simpel gebaar, ze doen vooral Aafje erg goed!

Het zal u hopelijk niet bevreemden dat ik deze week wat minder actief ben in weblogland, maar het goede nieuws dat me gisteren via de mail bereikte, wil ik toch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Gisteren kreeg ik namelijk een mailtje van Anne Meijer (Assistent Projectmanager N381) naar aanleiding van het gesprek dat ik op vrijdag 31 oktober 2014 met hem had over het verwijderen van de Nije Heawei en het dempen van de bermsloten in het Weinterper Skar …

150210-1100x

Aan het eind van dat overleg deed mijn gesprekspartner de toezegging dat hij zich in overleg met Staatsbosbeheer hard wilde maken voor het plaatsen van een bankje op de plek waar de Nije Heawei en het oostelijke pad in het Weinterper Skar elkaar tot dusver kruisen. Gisteren kreeg ik een mailtje van Anne Meijer:

“Staatsbosbeheer (Pieter Huisman) is akkoord met het plaatsen van een bankje van gerecycled kunststof nabij de parkeerplaats aan de oostzijde van de Nije Heawei. Voor het verwijderen van de Nije Heawei moeten dit jaar nog een aantal procedures worden afgerond. De Planning is er op gericht om de Nije Heawei eind dit jaar te verwijderen.”

Dat is zo ongeveer het beste nieuws dat ik tot dusver in 2015 heb gekregen, want dat betekent dat ik – ervan uitgaand dat mijn benen wat blijven meewerken – ook na het verwijderen van de Nije Heawei kan blijven genieten van de bloemenpracht in het voorjaar in het oostelijk deel van het Weinterper Skar. En vanaf dat nieuwe bankje (dat ergens in de buurt van de rode pijl op het kaartje geplaatst zal worden) zou het op goede dagen zelfs mogelijk moeten zijn om de dobbe (1 op het kaartje) en de zuidelijke vennetjes (2 op het kaartje) te bereiken.

33 gedachten over “Natuurcompensatie N381 (5)

 1. Er is dan toch nog een klein lichtpuntje aan het eind van de tunnel en ik hoop dat de rest van 2015 beter mag worden voor jullie.
  Tegen de zomer kan je onder je kuiertjes weer volop genieten van dat “nieuwe bankje”. Ik kijk er alvast naar uit om het virtueel met je te delen. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha wat een leuk nieuws! Gerecycled kunststof, dat is degelijk spul dus dat staat ook wel even. Je zult ons ongetwijfeld op de hoogte houden van de vorderingen, als dat bankje er eenmaal staat ga ik er zeker heel snel heen om er hoogstpersoonlijk even op plaats te nemen en ‘jouw’ uitzicht te bewonderen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn indruk is dat het bij dit soort zaken vaak niet zozeer onwil is, als wel dat men zich er niet van bewust is (omdat de verantwoordelijken zelf geen fysieke beperking hebben dus er niet bij stilstaan dat het handig kan zijn om op een bepaalde plek een bankje te plaatsen). Als je ze er dan met argumenten op wijst, heeft men vaak toch wel zoiets van ja, zit wat in, laten we dat maar doen. Zeker als men toch al met een betrekkelijk majeur infrastructureel project bezig is, is er vaak nog wel een gaatje in dat budget voor te vinden. Zoals ik het jammer vind dat je bij cultuurhistorisch waardevolle buurtschappen vaak niet eens ter plekke middels plaatsnaambordjes kunt zien dat je er doorheen komt. Ook zoiets. Kleine moeite, kost geen kapitaal, en als ik instanties daarop attendeer ziet men vaak de plausibiliteit daar ook wel van in. Zo kun je nu eindelijk zien dat je door Ald Beets komt (nota bane moederdorp van Beetsterzwaag en Nij Beets, nu nog maar een handvol panden en een kerkhof met klokkenstoel) http://borden.plaatsengids.nl/pgemOpsterland.html#qaldbee , door Boschoord (cultuurhistorisch van belang want deel van de Maatschappij van Weldadigheid-kolonies) http://borden.plaatsengids.nl/pgemWesterveld.html#pboscho , door Stolwijkersluis dat wel bíj maar niet ín Gouda ligt http://borden.plaatsengids.nl/pgemGouda.html#qstolws , door Persingen, nota bene één van de beroemde dorpen die zich als ‘kleinste dorp van Nederland’ profileert http://borden.plaatsengids.nl/pgemBergenDal.html#ppersin (waar wel een richtingbordje stond in de buurt maar ter plekke dan geen plaatsnaambordje…) en bij Staverden, een van de beroemde plaatsjes die zich als ‘kleinste stad van Nederland’ profileert http://borden.plaatsengids.nl/pgemErmelo.html#qstaver , moest je tot voor kort ter plekke ook maar raden wanneer je er nu wel of niet was aanbeland… Kleine moeite, mooi resultaat, zo blijkt uiteindelijk vaak.

  Geliked door 1 persoon

  • Helemaal mee eens, Frank. Over de onhandig gekozen plaats waar soms bankje staan, heb ik in het verleden wel eens in het veld staan praten met medewerkers van SBB en it Fryske Gea. Net als over de inrichting van sommige vogelkijkhutten trouwens. Dat soort gesprekken werkt vaak wel als oogopener onder het mom van: “Goh … ja, nou je dat zo zegt … Nooit bij stil gestaan eerlijk gezegd …”
   Ik ben blij dat dat nu eens in de praktijk gevolg krijgt!

   Like

 4. Dat is inderdaad goed nieuws Jan! Het was even ronddolen over het internet voor ik de details had gevonden m.b.t. wat en waarom daar heringericht gaat worden, maar ik heb er een rapport over gevonden. De liefhebber kan de details hier lezen: http://www.opsterland.nl/gemeenteraad/dsresource?objectid=27691 Daar wordt nog gesproken van een scenario 1 en 2. Het is uiteindelijk scenario 2 geworden. De meest ingrijpende, met de meest positieve resultaten voor het bijzondere Natura 2000-gebied.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat is goed nieuws Jan en ik geloof nog in mensen die je een mailtje schrijven on je dit te laten weten,anders zou die man die moeite niet doen. Nog wat geduld ,ik zie je al zitten op dat bankje omringd door mooie natuur.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.