Weerbeeld april 2015

Ik loop weer bijna een maand achter met de presentatie van de weercijfers over de maand april, maar onder het motto “better let as net” zet ik ze nu toch maar even op een rijtje. Het komt er kortweg op neer, dat april zonnig, droog en aan de koude kant was …

150401-1252x

Met maximumtemperaturen van amper 8 ºC begon april echter nat met wind en regen op 1 en 2 april. En zo eindigde de maand ook, zij het dat het toen een graad of vijf warmer was. Al met al viel er in ons tuintje 21 mm regen, tegen normaal ongeveer 45 mm …

150525-neerslag-april

Van 3 tot 28 april was het over het algemeen tamelijk zonnig weer, maar het bleef aan de koude kant. Daardoor bleef het insectenleven vrij lang op een laag pitje staan. De macrofotografie werd in april veelal bemoeilijkt door een harde of op zijn minst vlagerige noordenwind …

150415-1318x

Met maximumtemperaturen die slechts vijfmaal boven 15 graden kwamen – de 20 graden werden in ons tuintje niet eens gehaald in april – bleef het zoals eerder gezegd aan de koude kant. De gemiddelde temperatuur kwam uiteindelijk uit op 7,6 ºC, vrijwel gelijk aan het langjarig gemiddelde voor april over de periode 1971-2000. Het verschil met vorig jaar kon nauwelijks groter zijn, toen kwam de gemiddelde temperatuur in ons tuintje uit op 11, 4 ºC …

150525-temp-april

Het mooiste weerfenomeen deed zich op 29 april voor, toen er zeker anderhalf tot twee uur achtereen een prachtige halo zichtbaar was …

150429-1056x

17 gedachten over “Weerbeeld april 2015

 1. De afgelopen maanden, dus ook april, herinner ik me als veel te koud en met te weinig zon. Jij laat zien dat er toch wel wat zon geweest is.
  Ik hoop dat nu eindelijk de noordwestelijke stroming eens stopt en we wat lekkerder weer krijgen.

  Liked by 1 persoon

 2. Mijn herinneringen komen overeen met jouw weerbeeld. 😉
  Hopen op warmer weer, minder wind en uit de goede hoek en ’s nachts wat regen en overdag droog. Verder heb ik niet zoveel wensen. 😉
  Je halo blijft een mooie blikvanger. Dom dat mijn blik die dag niet naar boven was gericht.

  Liked by 1 persoon

  • Tja, over een week of vier hebben we de langste dag alweer gehad. En dat terwijl we hebben nog geen avond in de tuin hebben kunnen zitten, en ook overdag was dat maar zeer mondjesmaat mogelijk. We wachten het verder maar weer af, de komende week brengt in elk geval nog geen verandering. 😦

   Like

 3. Klopt helemaal met het wereld hier deze keer Jan, inderdaad zonnig droog en koud, nog steeds eigenlijk, Mei is wel iets warmer dan April maar ook nog steeds te koud.

  RE: Zo’n veld vol zal vast de moeite waard zijn als ze allemaal in bloei staan.

  Op het veld komen ze niet in bloei ze worden gesneden in de knop voor de veiling en uiteindelijk voor de consument, soms staat er een enkele vroeg bloeier tussen de knoppen, dat is mooi meegenomen als die er staan om te fotograferen. Thuis maak ik de series van knop to volle bloei.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.