Gaasvlieg op ’n rietstengel

Behalve diverse juffertjes kreeg ik tijdens mijn wandeling in De Deelen ook nog een gaasvlieg voor de camera. Hij wilde net lang genoeg blijven zitten om één scherpe foto van hem te kunnen maken. Maar op het moment dat ik afdrukte bleek hij toch net een kleine beweging omhoog te hebben gemaakt, waardoor de topjes van zijn antennes net buiten het kader vielen …

150626-1147x

24 gedachten over “Gaasvlieg op ’n rietstengel

 1. Op de foto is het beestje vele malen mooier dan in het echt en dat is ook jouw verdienste. Super mooi vastgelegd. Die antennes hoeven er ook niet helemaal op in dit geval wat mij betreft want dat zou de foto te hoog gemaakt hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Schitterende belicht en heel mooie scherpe macro Jan, en die topjes van de voelsprieten mis ik niet echt,
  als je het er niet bij had gezet was het waarschijnlijk niet eens opgevallen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Voor het blote oog een weinig of niets betekenend insect, maar op macro eigenlijk wel een mooi beestje.
  Dat van die sprietjes is misschien spijtig maar gezien het verder een fantastisch mooie foto is geworden is het maar een klein detail. Top Jan! Zulke foto’s zie ik zeer graag voorbij komen. Laat maar komen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.