Oog in oog met ’n sprinkhaan

Laat ik het maar meteen toegeven, de onderstaande foto’s zijn in feite ‘slechts’ bijvangst …

150710-1224x

Ik had net een paar foto’s gemaakt van een vlinder, waarschijnlijk was het een koevinkje, maar daar ben ik niet eens zeker van. Omdat het dartele beestje weg fladderde voordat ik een foto had gemaakt waar ik tevreden over was, zette ik de achtervolging in. Lang duurde die achtervolging niet, want de vlinder waagde zich al snel vele meters boven terrein waar ik niet mocht komen …

150710-1222x

Toen ik me toch een paar stappen in het lange gras waagde, zag ik een sprinkhaantje dat me begon uit te dagen voor een spelletje verstoppertje. Dat moeten ze bij mij niet doen op een dag waarop ik weinig last heb van lijf en leden, want dan ga ik net zo lang door tot ik het spelletje heb gewonnen. Nadat hij een paar maal aan mijn camera was ontsnapt door fluks om de grassprieten heen te draaien, lukt het me uiteindelijk om oog in oog het onderstaande portret van hem te maken …

150710-1220x

21 gedachten over “Oog in oog met ’n sprinkhaan

  1. Met name de onderste is prachtig, supermacro.
    Ik win het en het kost me geen energie, ik ga op de knieën zitten, pak een takje o.i.d. en beweeg dat aan de achterkant, zodat het struikgewas daar in beweging komt. De sprinkhaan komt dan naar voren, dus naar mijn kant, et voila, knippen maar met de camera. 🙂

    Like

    • Toevallig ben ik vandaag weer met Tijmen op pad geweest in de Deelen. Ditmaal ben ik vergeten om een foto van ons samen te maken, maar daar was het weer niet minder gezellig om. En vermoeiend, maar dat heb ik er graag voor over. Morgen hebben we weer regen, goed weer voor een rustdag. 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.