Weer met Tijmen in De Deelen

Dit weekend hebben we beide kleinzoons een paar dagen over de vloer. Terwijl Pepijn gistermiddag een wandeling met beppe maakte naar het winkelcentrum, gingen Tijmen en ik op zoek naar libellen en waterjuffers. Nadat we in oktober 2012 al eens samen een fotokuier in De Deelen hadden gemaakt, zijn we gistermiddag samen op herhaling gegaan. De close-up foto’s in dit logje zijn gistermiddag door Tijmen gemaakt  …

150718-1355x

Het zonnetje en de temperatuur werkten lekker mee, alleen de vlagerige wind was af en toe spelbreker bij het maken van macrofoto’s. In de luwte van het struikgewas langs het eerste petgat was de wind gelukkig minder storend, zodat Tijmen al snel een knappe foto had gemaakt van een paar soldaatjes, die op een lange, hangende grashalm druk met elkaar in weer waren …

150718-1404xT

Niet alleen de soldaatjes hadden het druk met elkaar, ook vele juffertjes – lantaarntjes in dit geval – werkten hard aan hun voortplanting. Ook daar wist Tijmen een knappe foto van te maken …

150718-1407xT

Tijmen ging met uiterste concentratie helemaal op in de fotografie. Toen we driekwart van het eerste pad hadden afgelegd, begon ik mijn benen al aardig te voelen, daarom hebben we even tactisch overleg gevoerd over het vervolg van onze tocht. Terwijl Tijmen rustig al fotograferend zijn weg vervolgde, ben ik vooruit gelopen naar het eerste bankje …

150718-1416x

Nadat we enige tijd later gezellig samen wat hadden zitten eten en praten op het bankje, vervolgden we onze weg. Tot dat moment waren de libellen ons steeds te snel af geweest, maar even later ontdekte Tijmen een grote libel, die voorbeeldig op een boomstam bleef zitten …

150718-1430xT

Die kans liet Tijmen natuurlijk niet lopen, vanuit verschillende posities maakte hij foto’s van deze mooie grote libel. Zit ik alleen nog even met de vraag wat voor soort het is, voorlopig houd ik het even op een bruine glazenmaker, maar ik laat me graag verbeteren door een kenner …

150718-1432xT

Nadat we onderweg nog van een tweede pauze op een bankje hadden genoten, zijn we al fotograferend rustig teruggelopen naar de parkeerplaats. Daar hebben we nog even lekker wat zitten eten en drinken, voordat we weer huiswaarts reden. We waren het er allebei over eens dat het weer een mooie en gezellige middag was geweest …

150718-1409x

En na zo’n mooie, maar intensieve wandeling is het vandaag weer goed rusten. 🙂

30 gedachten over “Weer met Tijmen in De Deelen

 1. Ha Jan, jullie Tijmen krijgt de natuur met de paplepel ingegoten. Straks weet hij alles te vertellen over de bijtjes en de vlindertjes 😉 Maar op de foto’s zie je ook echt hoe geïnteresseerd hij is. Daar zit een goede biologiedocent aan te komen misschien wel 🙂 Of een prof natuurfotograaf, dan neemt hij pake wel even mee op zijn reizen over de wereld

  Like

 2. Wat een heerlijke middag zo samen met je kleinzoon. En wat maakt hij een vorderingen op het gebied van het waarnemen en fotograferen.
  Altijd zal hij zich deze waardevolle wandelingen met zijn opa blijven herinneren!

  Geliked door 1 persoon

 3. Knap werk van je kleinzoon Jan. fotograferen zit ‘m bij jullie in de genen. Genen die ik zelf mis bij beide dochters maar wie weet, pakken mijn kleinkinderen het op. Lijkt me wel errug leuk om zo met ze op stap te gaan 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een feest en een prachtig resultaat. Tijmen maakt echt hele goede foto’s.
  Men praat al snel over de genen, maar die krijgen in veel gevallen wat “teveel” eer. Aangeleerd gedrag en “Goed voorbeeld doet goed volgen” is een veel belangrijkere factor. Dat blijkt ook wel uit dit voorbeeld.
  Ik weet dat je dergelijke uitstapjes koestert en terecht. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn dat je weer met Tijmen op pad kon Jan.Dikke proficiat voor hem er zijn heel wat grote mensen die veel minder mooie foto’s maken.Hij heeft er oog en interesse voor en nog veel tijd om nog meer bij te leren maar het zijn echt schitterende foto’s geworden

  Geliked door 1 persoon

 6. Tijmen, jij kunt je opa nog wat leren, al weet die er natuurlijk ook heel veel van en kan hij prachtig fotograferen, maar jij doet beslist niet voor hem onder. En opa mag maar wat blij zijn met een kleinzoon, met wie opa zijn hobby kan delen en ik wet zeker dat hij dat ook is. Veel plezier nog samen

  Geliked door 1 persoon

  • Daar ben ik inderdaad erg blij mee, Margriet, het is elke keer weer een feestje om samen zo’n fotokuier te maken. Maar met de jongste kleinzoon zijn we niet minder blij, en ook daar hebben we al heel wat leuke momenten beleefd. 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.