Donkere wolken boven de torenvalk

Er trokken gisteren vrijwel de hele dag regelmatig felle buien over de provincie. Omdat Aafje desondanks weer fier op de fiets naar haar werk was gegaan, besloot ik aan het begin van de middag maar even een ritje te maken door het weidegebied ten westen van Drachten …

Terwijl er vanuit het noordwesten weer een flinke bui naderbij kwam, zag ik aan de Peansterdyk bij Goëngahuizen al van enige afstand een torenvalk op het bord van melkveebedrijf ‘Heechhiem’ zitten …

Om te voorkomen dat hij weg zou vliegen, voordat ik hem op de gevoelige plaat had kunnen vastleggen, liet ik de auto heel langzaam uitrollen tot de uitrit van het bedrijf …

Tot mijn grote vreugde bleef de vogel geduldig op de paal zitten, totdat hij zich liet verjagen door een langzaam passerende bestelbus. Maar toen was ik al klaar met dit fraaie fotomodel. Het was lang geleden dat ik voor het laatst een torenvalk zo mooi voor de lens had, dus ik ben hier weer erg tevreden mee …
26 gedachten over “Donkere wolken boven de torenvalk

  1. Dit is een dubbele bonus! De dreigende lucht is een treffer en de torenvalk is een voltreffer. Prachtig resultaat waar je met recht erg tevreden over mag zijn. En Aafje verdient een dikke pluim, want als …. 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Vandaag bekeek ik nog een keer deze prachtige fotoserie. Ik heb nog een reactie (en dat is geen Gravatartest, want de test is geslaagd) …. ik schreef eerder dat het een dubbele bonus was. Ik had het mis, het is een vierdubbele bonus. De torenvalk kiest een bord aan het begin van een slingerend landweggetje. Deze weglopende slinger is een lust voor het fotografisch oog. Dan kiest de torenvalk ook nog eens een bord met een Friese tekst gecombineerd met de Friese vlag. Het geeft helemaal aan dat je op Friese bodem bent, jouw heitelân. Kortom een toplocatie. Wat wil een mens nog meer …
    Ondanks het grijze weer en geen sneeuw, een fijne dag gewenst.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.