Het zwaarste werk

Als het riet in grote bossen bijeen is gebonden, volgt voor de rietsnijders het zwaarste werk: de bossen riet moeten vanuit het veld naar de wagen worden gedragen en daar opgestapeld. En dan moet de hele vracht vervolgens bij de werkplaats weer worden afgeladen en opnieuw opgestapeld. Een jaar of vier, vijf geleden heb ik zo’n bos nog eens op mijn schouder gegooid, daar zou ik nu voor geen geld meer aan beginnen, want ik kan je verzekeren dat die bossen echt zwaar zijn …


Deze diashow vereist JavaScript.23 gedachten over “Het zwaarste werk

 1. Dat ziet er inderdaad heel zwaar uit. Op de eerste foto lijkt het nog te dien. Alsof ze lange kapsels dragen😄.
  Wij deden dat als kind met theedoeken gedrapeerd op je hoofd zodat het keek of je lange haren hebt.
  Een mooie serie Jan, daar kun je trots op zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik denk niet dat er nog veel meer gemechaniseerd kan worden, Willy. Er is in de loop der jaren al verbeterd, daar zal ik zondag nog eens iets van laten zien. Het veelal drassige en zachte rietland kent b.v. zo zijn beperkingen voor voertuigen die er kunnen rijden.

   Like

  • Ik vond die grijze lucht eerlijk gezegd geen SWF waard. Afgelopen week heb ik weliswaar ook een paar blauwe luchten kunnen fotograferen, maar ik wilde toch eerst de rietserie maar even afronden. Nog twee dagen te gaan … 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.