Houtzagerij in It Skar

Het was een mooie zonnige zaterdagmiddag, een goed moment om weer eens een lekker rustige fotokuier in het Weinterper Skar te maken. Dat dacht ik tenminste, toen ik aan de nog steeds in gebruik zijnde Nije Heawei uit de auto stapte …

Terwijl ik op weg ging naar de dobbe, werd de rust al snel verstoord door het geronk van een kettingzaag. Korte tijd later kreeg ik de bron daarvan in zicht, bij de bochten in het pad waren twee mannen bezig met het zagen en inladen van hout …

Bij de mannen aangekomen, begon ik met een kwinkslag en een knipoog een gesprekje: “Moet dat hier nou zo …? Ik kom hier voor mijn wekelijkse zaterdagsrust, jongens …”   😉
De reactie dat ik waarschijnlijk in de war was met de zondagsrust, pareerde ik door te zeggen dat er in de natuur op zondag al helemaal geen sprake is van rust, dan kun je op veel plaatsen alleen maar in een meer of minder luidruchtige file wandelen …

Daarna nam het gesprek een serieuzere wending. De mannen hadden het druk, want het was de laatste dag waarop ze met het oog op de broedtijd nog mochten zagen in het bos. Ik begreep de stille hint. Vriendelijk groetend en de mannen succes wensend, besloot ik mijn weg naar de dobbe te vervolgen …
23 gedachten over “Houtzagerij in It Skar

  1. Ja Jan…zaterdag is het meestal aanhangerdag….ook bij de houtzagers. Maar ook hier houden ze met zagen van de bomen mee op omdat het broedtijd is. Kunnen we weer genieten van de rust…als je tenminsten niet op zondag komt…(mountenbikers bij de vleet).

    Liked by 1 persoon

  2. Een zaag kan sneller rommel maken dan een mensenhand kan opruimen. Aan de (niet) beschermende kleding te zien, zijn dit amateurs.
    Ze hebben wel een flinke klus te pakken.
    Wat betreft dat filewandelen op zondag, dan zijn we hier in het noorden toch echt niets gewend oftewel we zijn verschrikkelijk verwend. Ik weet na het weekend in de omgeving van Soest wat het is om niet eens je auto kwijt te kunnen om een wandelingetje te maken in de natuur.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.