Schorpioenvlieg verspeelt ’n juffertje

Sinds zo goed als alle struikgewas langs de paden aan de oostkant van het Weinterper Skar twee jaar geleden in opdracht van Staatsbosbeheer grondig zijn verwijderd in het kader van een natuurcompensatie-operatie, is het insectenleven er drastisch afgenomen. Waar ik tot twee jaar geleden regelmatig een keur aan insecten kon fotograferen, valt nu hoegenaamd niets meer te zien en te beleven. Vorige week vrijdag had ik echter geluk, op één van de laatste nog resterende struiken zag ik een manlijke schorpioenvlieg zitten. Dichterbij gekomen, zag ik dat hij met de restanten van een waterjuffer aan het slepen was …

160527-1301x

Is dat niet wat een grote prooi voor jou … ?

160527-1302x

Doe nou voorzichtig …? Straks ben je hem kwijt …

160527-1303x

Heb je ‘m nog …? Houd vast dan …

160527-1305x

Ja, nou is hij weg … Ik had je gewaarschuwd, hè … Nu heb je niks meer … stomkop!

31 gedachten over “Schorpioenvlieg verspeelt ’n juffertje

 1. Gelukkig dat je weer wat klein spul daar kon ontwaren en vastleggen. Het kost was tijd, maar het komt daar vast weer goed.
  Die was duidelijk een maatje te groot. Het kan best zijn dat de vlieg de juffer op de eerste foto’s leegzuigt en dan bij de laatste foto’s het restant laat vallen.

  Geliked door 1 persoon

 2. ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh:-) zeg Jan…
  had jij dat arme dier niet ff een pootje toe kunnen steken 🙂

  * frisbeeJan*
  ik zie het je helemaal doen, alleen moet jij steeds zelf de frisbee’s gaan halen denk ik 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Goed dat jij de naam weet, weet ik nu ook wat ik gefotografeerd heb 😀. Jullie hebben zon? Hier giet het al de hele dag bakken uit de hemel! Mooi verhaal bij je schorpioenvlieg, leuk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Spijtig Jan dat alle insecten op je wandelpad verdwenen zijn.Hier verzuipen we bijna .Het giet hier al hele nacht en dag zonder ophouden en onweders hebben we er gratis bij..In mijn omgeving staan straten onder water maar gelukkig heb ik geen water binnen want ik zou het niet kunnen opruimen.op dit moment.

  Like

  • Ja, de buien schijnen heel wat overlast te hebben veroorzaakt. Hier was het de hele dag lekker zonnig, we hebben vanavond alleen een staartje van de buien meegekregen. Daarbij is 4,5 mmm regen gevallen, en dat was heel welkom in ons tuintje. Na de bui ben ik even naar buiten gelopen om de geur van frisse regen op te snuiven … heerlijk. 🙂

   Like

  • Het was ook wel een erg grote prooi voor een schorpioenvlieg, die normaal van kleine insecten leeft. Ik vermoed dat dit juffertje is blijven hangen in een spinnenweb, en daar is aangetroffen door de schorpioenvlieg …

   Like

 5. leuke tekst bij deze macro’s Jan.

  met die schorpioenvlieg heb ik geen medeleven, maar met dat juffertje…

  prettige dag,…

  hier hebben we wel met een kleine zondvloed te kampen

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.