Skywatch Friday 387

Wij leven in een klein landje, maar de verschillen in het weer kunnen er groot zijn, dat werd deze week weer duidelijk. Terwijl het hier in het noorden vrijwel de hele week zonnig en droog was, kwam de regen in het zuiden van het land regelmatig met bakken uit de lucht met overstromingen tot gevolg …

We live in a small country, but the differences can be great, that was clear again this week. While the weather here in the north was sunny and dry almost the whole week, in the south of the country the rain regularly came pouring down from the sky, resulting in floodings …

160601-1500x

Dit was dan ook zo ongeveer de meest interessante lucht die ik deze week heb kunnen fotograferen …

So, this was just about the most interesting sky that I could photograph this week …

160601-1510x

De foto’s zijn woensdagmiddag gemaakt bij de vogelkijkhut en de zwaluwenwand bij Wetering-Oost in de Kop van Overijssel (kaart Google Maps) …

The photos were taken on Wednesday at the bird hide and the swallow wall in Wetering-Oost in the province Overijssel (Google Maps) …

160601-1503x

Er vlogen wat zwaluwen rond de zwaluwenwand, maar wat er op het water gebeurde, was eigenlijk veel interessanter. Daar zwom namelijk een geoorde fuut met een paar jongen op haar rug. Op de onderstaande foto kun je haar nog net zien zwemmen. Morgen laat ik daarvan een fotoserie zien op mijn weblog. Dit is dus eigenlijk een teaser … 🙂

There were some swallows flying around the wall, but what happened at the water was actually much more interesting. There was a black-necked grebe swimming around with some youngsters on her back. In the picture below you can just see her swim. Tomorrow I will publish a series of photos of this beauty. So, this is actually a teaser … 🙂

160601-1506x

Wil je meer Skywatch foto’s zien? Gewoon even op het logo klikken …
Wanna see more Skywatch photos? Just click the logo …

skywatch

Maak er een mooi weekend van!
Wishing you all a wonderful weekend!

22 gedachten over “Skywatch Friday 387

 1. Een cliffhanger 😄.
  Heel spannend.
  Wat een mooie zwaluwenwand trouwens.
  Wat het weer betreft , wij zaten tussen het noorden en het zuiden in. Letterlijk en figuurlijk.
  Dagen met heel felle buien, borrelde toiletten en wastafels, maar soms ook ook droog en warm.

  Geliked door 1 persoon

  • Wij hebben aan het begin van de avond voor het eerst deze week een zware onweersbui met veel regen over ons heen gekregen. Voor morgen ziet het er gelukkig weer goed uit, want er staat morgen een groot evenement op het programma in Fryslân: de Slachtemataton, waar vele duizenden mensen aan mee doen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Tja, ik had graag zo’n blauwe lucht gezien deze week maar helaas. Alles staat blank in het zuiden, de boeren gaan flink klagen. Maar met al dat noodweer heb ik zelfs geen spectaculaire luchten gezien, alleen maar grijs.
  Een geoorde fuut heb ik nog nooit gezien, ook al is het ver weg … toch leuk.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.