Een vliegenvangzwam

Het viel me na de lange, warme zomer niet makkelijk om mijn fotokuiertjes weer op te pakken. Daarom heb ik sinds enige tijd ter stimulering van mezelf een appje op mijn telefoon, dat me er toe aanzet om op zijn minst een half uur per dag flink in beweging te zijn. Dat werkt op zich prima, maar ik heb het deze week ietwat overdreven, vrees ik …

161031-1358x

De kunst is altijd om de juiste balans te vinden, en dat valt vaak niet mee. Daarom doe ik het vandaag maar weer eens een dagje rustig aan met een paar foto’s die ik eind oktober heb gemaakt in het toen nog lekker zonnige herfstbos bij Heidehuizen …

161031-1355x

Om dergelijke laag bij de grondse macro’s te kunnen blijven maken, heb ik sinds het voorjaar altijd een superlicht aluminium viskrukje in de auto liggen. Het regelmatig doen van gymnastische kniel- en hurk tijdens een fotokuiers vergt onnodig veel kracht en energie. Wie niet sterk is moet maar weer slim zijn …

161031-1356x

En dan nog even over de foto’s: ik weet natuurlijk ook wel, dat dit een porseleinzwam is, maar ik vond het met al die vliegjes op zijn kleverige hoed eigenlijk toch ook wel een mooie vliegenvangzwam. Maar kijkend naar de laatste foto, had ik hem eigenlijk net zo goed pompeblêdzwam kunnen noemen … 🙂

161031-1357x

18 gedachten over “Een vliegenvangzwam

 1. leuke vondst en naam voor deze zwam “vliegenvangzwam” wel mooie macro foto’s
  ik begrijp alleen het nut van het viskrukje niet bij het bukken en foto’s maken in een laag standpunt
  zo’n krukje is volgens mij nog steeds veel te hoog om foto’s van af dit standpunt te kunnen maken.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik kreeg steeds meer problemen om weer overeind te komen, nadat ik geknield of gehurkt (macro)foto’s had gemaakt van bloemetjes, beestjes of paddenstoelen, omdat ik steeds minder kracht in mijn bovenbenen heb. Vanaf het krukje sta ik nog steeds weer vrij makkelijk op, terwijl ik door zittend voorover te buigen toch mijn laag bij de grondse foto’s kan maken. Daarbij is het volledig kantelbare schermpje van mijn camera natuurlijk ook onontbeerlijk. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.