Toch even van ’t padje

Vanaf een uur of drie begon het verlies van de Democraten zich afgelopen nacht heel langzaam, maar toch wel onafwendbaar af te tekenen in de Verenigde Staten. Ik nestelde me nog maar eens lekker in mijn stoel, want dit zou wel eens een historisch nacht kunnen worden, met een afloop waar ik allerminst gelukkig mee was. Toen The New York Times vannacht tegen vijf uur met een prognose van 95% voor President Trump kwam, besloot ik mijn bedje maar eens op te zoeken. Daar heb ik mezelf zachtjes in slaap gehuild …

161109-1233x

Er was vanmorgen rond elf uur maar één oogopslag voor nodig om na het openen van mijn iPad te zien, dat een boze droom was uitgekomen: Donald Trump wordt de volgende president van de VS. Nadat ik bij een pittig bakje koffie mijn Twitterlijn had bekeken en een rondje langs diverse media had gemaakt, ben ik rond het middaguur eerst maar eens in de auto gestapt om een ritje naar het Weinterper Skar te maken …

161109-1239x

Het was er stil, want de wegwegwerkers hadden zich in hun keet teruggetrokken om pauze te houden. Omdat het noordelijke pad naar de dobbe absoluut niet toegankelijk is vanwege een dikke laag modder, ben ik begeleid door een waterig zonnetje rustig naar de zuidelijke vennetjes gelopen. Nadat ik het plastic tasje dat ik voor dit doel altijd bij me heb op het natte bankje had uitgespreid, heb ik daar even frisjes, maar toch wel genoeglijk aan de waterkant zitten mijmeren …

161109-1235x

Dat ik toch de hele dag een beetje van ’t pad lijk te zijn, ontdekte ik bij thuiskomst, toen ik mijn plastic tasje zoals gebruikelijk tevoorschijn wilde halen om het even netjes te laten drogen … Dat ligt dus nog op het bankje in It Skar (als het nog niet weggewaaid is tenminste). Nou ja, dan moet ik er morgen maar weer naar toe …

21 gedachten over “Toch even van ’t padje

 1. Heerlijk Jan om daar even te zitten mijmeren… en ja dan zit je zo ingedachten dat je iets vergeet en dan toch weer terug moet… en misschien moest dat ook wel zo… maar nu met een andere gedachte een beetjes lichter dan die je gisteren…
  Ik zou zeggen, geniet van de natuurschoonheid en laat die je gedachten vullen en weg met die negatieve…
  Lieve geniet-groetjes van Anna 😉 😀

  Liked by 1 persoon

 2. ik denk dat iedereen met een beetje verstand een kater heeft Jan…. ik vind htet niet te geloven, en ik hoop dan ook van harte dat dit een grap is, en hij binnen de kortst mogelijke tijd, afgezet wordt… dat wens ik écht, deze man is ziek,
  maar jouw wandeling was geweldig, en heerlijk rustgevend, en ach, je tas ligt er nog wel 🙂
  ik heb die ook altijd bij me, en een vuilniszak voor het geval ik languit wil 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.