Wonen aan het water

De jeugd woont sinds begin april aan, of beter gezegd in het water. In verband met de overgang van Tijmen naar het voortgezet onderwijs werd het huis waar ze woonden aan de kleine kant. Daar deelden de jongens de slaapkamer van Tijmen als gezamenlijke speelkamer, omdat Pepijn zijn slaapkamer maar net genoeg ruimte had voor een bed. Precies op het juiste moment kwam deze watervilla op hun pad …

Hier hebben ze alle vier hun eigen werk- of speelruimte en is er voor jongens allebei een eigen slaapkamer. Vanuit de ruime woonkamer hebben ze ruim zicht op het water en de hen omringende weilanden. Een betere plek hadden ze nauwelijks kunnen treffen … …

En dat is nog niet alles … Ze hebben ook nog de beschikking over een ruim dakterras dat een prachtig uitzicht biedt. Om te kunnen fotograferen heb je daar geen fotokuiertjes nodig, en voor de broodnodige beweging hoef je de deur ook niet eens uit, want voordat je op dat dakterras bent moeten er eerst twee trappen worden overwonnen. En voor mij zijn dat ook nog eens trappen om ‘U’ tegen te zeggen, want ze hebben allebei maar één trapleuning …

Maar goed eenmaal boven heb je dan ook wat, want de hoogte is werkelijk duizelingwekkend … Maar door wat verder te kijken levert dat prachtige plaatjes op. Daarover morgen meer …

32 gedachten over “Wonen aan het water

 1. Oh wat een fantastisch knap huis! Dit is om van te dromen!!! Werkelijk Jan dit slaat alles. Ben al heel benieuwd naar de volgende foto’s.
  Ja de trappen daar kan ik inkomen. Ik heb een huis met overal trappen en geen leuningen en voor de gezondheid moet ik het ook binnenkort achterlaten… Voor mijn kleinkinderen zou ik schrik hebben dat er geen leuning buiten staat maar jouw kleinkinderen zijn al groter en wijzer en kunnen vermoedelijk behoorlijk zwemmen. Met een dronkemanskop moet je er ook niet komen :-). Maar het kan zo in het programma: The World’s Most Extraordinary Homes.

  Liked by 1 persoon

  • Ja, het is echt een droomhuis, Joke, dat vinden wij ook. Jouw eerste reactie m.b.t. het ontbreken van een leuning of een railing rondom, is heel herkenbaar. Ik heb daar in het begin ook mijn vragen bij gesteld. Tijmen zwemt als een rat, maar dat was begin dit jaar nog niet echt het geval met Pepijn. Maar intussen is het zo ver dat die zich ook wel weet te redden, schat ik zo in. Ik vrees dat ik degene ben die zeker aan de zijkanten nog het meeste risico loopt met mijn af en toe nogal wankele pas. Maar ach, ik kan ook zwemmen … 😜

   Liked by 1 persoon

 2. Wat zijn die prachtig gaan wonen Jan…..aan het water en uitzicht op de weilanden…wat wil een mens nou nog meer. Je zou daar voor plezier oppas opa worden. En dat trapje….haha..een mooie oefening voor jou…sorry. 😑
  Ik ben nog veel benieuwder naar dat uitzicht daar boven….. 🙋

  Liked by 1 persoon

 3. Zo, dat is wel een heel apart huis en aan het water, een droom voor velen. Denk dat je vanuit de woonkamer heel wat leuks kunt gaan zien en neem je alleen de trap als je er fit genoeg voor bent … Een stoelliftje kan later misschien altijd nog wel ? Bedenk me wel hoe je zo’n huis moet onderhouden … Een flinke ladder denk nodig denk ik. Maar daar zullen ze heus wel aan gedacht hebben.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.