Een ‘wringe’ in Drenthe

Op één van mijn ‘vluchtdagen’ in verband met de geluidsoverlast door renovatiewerkzaamheden op de buurt, heb ik via de vernieuwde N381 de wijk genomen naar Drenthe. Omdat ik vroeg van huis was gegaan, had ik voordat ik mijn bestemming bereikte nog even tijd voor een kleine culturele omweg …

Bij Dalen trof ik langs een landweggetje dit hek aan. In Fryslân noemen we zo’n oud, draaibaar hek een ‘wringe’, maar hoe dat in Drenthe heet …? Geen idee. Enfin, Morgen nemen we even een kijkje achter de wringe of hoe zo’n hek ter plekke ook maar mag heten …

26 gedachten over “Een ‘wringe’ in Drenthe

  1. In Overiessel heet dit een hoolt’n ekke. 😉
    Deze hekken waren mij ook opgevallen tijdens onze vakantie in Drenthe en rondgang over het Drentse platteland. Ik vind ze prachtig in het landschap staan. Honderd keer mooier dan die stalen gevallen.
    Grappig dat het hek in Fryslân en in Drenthe dezelfde benaming heeft.

    Na het zoeken op internet lees ik net dat ook het Nederlandse woord: “Wringhekken” is. Zie https://www.dehekkerij.nl/

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.