Het vervallen lijkenhuisje

Met het gietijzeren hek en de smetteloos witte, rietgedekte huisjes had de entree van de Oude Stadsbegraafplaats in oktober 2008 nog altijd een zekere grandeur, maar eenmaal voorbij de poort was van die grandeur al snel weinig meer over …

081023-1350x

Het eerste wat me bij het betreden van de begraafplaats opviel, was het vervallen lijkenhuisje. Meer dan een ruïne was het in feite niet meer …

– wordt vervolgd –

26 gedachten over “Het vervallen lijkenhuisje

    • Ik was gelukkig net op tijd, want het zal er na de restauratie heel anders uitzien, denk ik. Van het gerestaureerde lijkenhuisje heb ik al foto’s gezien.
      Dat Roodbaard hier ergens moet liggen, heb ik ook gezien. Indertijd heb ik nog niet om zijn graf gezocht, maar dat wil toch wel even gaan doen wanneer ik in het voorjaar eens terug ga naar de Spanjaardslaan.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.