Een lugubere dodenakker (1)

In aanloop naar de opening van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân 2018 volgende week zaterdag neem ik jullie deze week dagelijks mee voor een korte virtuele fotokuier over de Algemene Begraafplaats aan de Spanjaardslaan in Leeuwarden zoals die er in oktober 2008 voorafgaand aan een grote restauratie bij lag …

De begraafplaats was in een dusdanige staat van verval geraakt, dat we hier kunnen spreken van een tamelijk lugubere dodenakker. Pas daarom op dat je onderweg niet struikelt en in één of ander graf sukkelt of zo …

– wordt vervolgd –

22 gedachten over “Een lugubere dodenakker (1)

 1. Nabestaanden zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van graven – bij mijn weten. Als er geen nabestaanden meer zijn, of de nabestaanden hebben niets met hun voorouders, tja, dan raakt de boel in verval. Ik vind er niet lugubers aan, dood en verval hoort bij het leven.

  Liked by 1 persoon

  • Dood en verval horen inderdaad bij het leven, maar ik geloof niet dat ik eerder op een begraafplaats was waar het verval zo ver was ingetreden. Om echt luguber te zijn was het op die dag te zonnig, maar ik denk toch dat het er op een mistige dag in de schemering toch knap luguber geweest zal zijn …

   Like

 2. Dit is de eerste keer dat ik zo’n vervallen begraafplaats zie. Het is wel een unieke fotoserie. Wat zal je daar genoten hebben om te fotograferen. Of vond je het stiekem ook nog wel een beetje eng? Lijkt me een prachtig uitje voor een gezamenlijke fotokuier, want alleen durf ik toch niet. 😉

  Liked by 1 persoon

  • Voor angst was geen sprake bij het maken van deze fotoserie, daarvoor scheen de zon te fel. Maar op een mistige en druilerige avond zal er vast een naargeestig sfeertje hebben gehangen. Maar ja, dat is mij helaas ontgaan. Het zal er nu vermoedelijk heel anders bij liggen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.