24 gedachten over “Tegenwind

 1. Flinke meid, die komt er wel.
  Je foto geeft de titel, ‘Tegenwind’ in beeld treffend weer. Ik voel de kou.

  ‘De echte bikkels komen inderdaad van het platteland, Leo, dat is nu zo en dat was vroeger ook al zo. Op de MAVO waren het altijd al de plattelanders of de mensen uit de omliggende dorpen die bij weer en wind op tijd waren, terwijl de mensen van 2 straten verderop er niet door konden.’ En tot welke groep behoorde jij, Jan?

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo was het in mijn kindertijd vroeger ook, door weer en wind op de fiets kilometers lang afzien om op school te geraken. Tegenwoordig worden de meeste kinderen verwend door lekker warm in de auto netjes afgeleverd te worden.
  Dit meisje wordt tenminste nog gehard en hoe ellendig het soms ook is … Toch is het uiteindelijk gezond.

  Geliked door 1 persoon

 3. Just the word tegenwind calls for memories of my time in Holland! Thank you for the info about Zijlstra in your comment on my Sky Watch photo – can you tell -am a foreigner in my own country! (also because I’m not really interested in politics but in truth and justice. It’s still a challenge to find out what the truth actually is:):)

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een leuke foto 🙂 Mocht de inspanning van het kind nog niet duidelijk genoeg zijn dan laten de halmen wel zien uit welke hoek de wind waait. Voor mij best herkenbaar. Als scholier 2x daags een ritje van 13km zomer en winter en door weer en wind. Niks mis mee

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een schitterende foto Jan! Ook hier fietst de jeugd 13 kilometer enkel naar de middelbare school door de vlakke polder waar de wind hen serieus parten kan spelen. Het zijn niet allemaal watjes. Er zijn heel veel keien!

  Geliked door 1 persoon

 6. Prachtige foto Jan
  Als ouder zei ik altijd; ik heb door weer en wind naar school moeten fietsen kunnen mijn kinderen het ook wel
  Nu als opa zeg ik: ach die arme kinderen jullie kunnen ze wel brengen hahahaha, maar ze fietsen allemaal door weer en wind naar school.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ja Jan…de jeugd op het platte land hebben het niet makkelijk….moet je hier bij de school kijken wat voor “aso”bakken ze worden gebracht. Pracht foto van deze tegenwind.

  Geliked door 1 persoon

  • De echte bikkels komen inderdaad van het platteland, Leo, dat is nu zo en dat was vroeger ook al zo. Op de MAVO waren het altijd al de plattelanders of de mensen uit de omliggende dorpen die bij weer en wind op tijd waren, terwijl de mensen van 2 straten verderop er niet door konden.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.