Badende grutto’s

Wat was het altijd fijn om aan het eind van de vakantie na een lange reis thuis weer onder de eigen vertrouwde douche te stappen en daarna met een koel pilsje even lekker onderuit te zakken. Dat laatste mag sinds gisteren niet meer, want dan schijn je onvermijdelijk een half uur eerder te sterven. Wat voor implicaties dat met terugwerkende kracht op mijn leven heeft, valt onmogelijk meer te becijferen, maar daar gaat het nu ook niet om …

180411-1305x

Ik stel me zo voor, dat het voor de grutto’s ook heerlijk moet zijn om na een lange reis vanuit hun Afrikaanse winterkwartier weer terug te keren in It Heitelân en dan even heerlijk te badderen in het frisse Friese water …

180411-1313x

Toen ik woensdag tijdens een ritje door de omgeving even een tussenstop maakte in de Jan Durkspolder, trof ik daar het beeld van zich uitgebreid wassende grutto’s aan …

180411-1314x

De ‘Kening fan de Greide’ is terug en de eerste foto’s van deze fraaie weidevogel zijn weer gemaakt. Vanaf nu is het uitkijken naar een grutto die vanaf een dampaal de omgeving scherp in de gaten houdt …

180411-1317x

27 gedachten over “Badende grutto’s

 1. Haha prachtig verhaal over de terugkeer van vakantie en het koele pilsje. Komt er nog een vervolg over die ene keer dat er geen koel pilsje stond? 😉
  De badende grutto’s zijn prachtig om te zien. Een bijzonder treffen en vooral ook een mooie serie met die poetsende grutto’s!
  Ik wist niet dat ze dat deden. Dit kun je toch geen plas-draszone meer noemen, het is meer een hoogwaterzone. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat mooi badende Grutto’s. Wat heb jij mooie omgeving. Deze foto’s zijn prachtig geworden. Grutto heeft prachtig lange snavels. Dan kan hij/zij makkelijk in grond in water vinden. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

 3. Als ik moet kiezen tussen een lekkere Westmalle en een half uurtje van mijn leven dan weet ik het wel. Ik heb niet de intentie om 100 te worden. En het zal die Grutto’s ook niets uitmaken. Mooie foto’s…

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat wist ik niet van dat koele pilsje… gelukkig heb ik dat nog niet vaak gedaan 🙄 denk ik…
  De foto’s zijn weer uit de kunst. Vooral de laatste vind ik heel mooi met dat plukje groene gras. Nog een fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 5. Eerst even iets over dat pilsje……als dat zo was..ken ik mensen die al jaren dood moesten zijn…😥
  Die gruto’s zijn inderdaad blij dat ze dat lekker water hebben……ik hoop dat je ze deze zomer goed voor je lens krijgt……enne …proost…ik pak al een wijntje..🍸…..🙋

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.