Fûgeltsjelân

Vandaag – en de komende dagen – neem ik jullie nog weer even mee naar die prachtige omgeving ten westen van Gorredijk waar jullie vorige week al wat foto’s van hebben kunnen zien. Toen stond het logje in het teken van mijn loopfiets en die ene grutto op zijn dampaal. Vandaag laat ik graag het landschap voor zich spreken in een tiental foto’s …

180515-1242x

Dit voormalige boerenland is tegenwoordig in eigendom van Staatsbosbeheer. Nu er niet meer vroegtijdig wordt gemaaid, is het gebied een prachtig stuk ‘fûgeltsjelân’ (vogeltjesland) zoals we dat in Fryslân noemen. Een plasdras landschap waar de weidevogels zich prima thuis voelen …

25 gedachten over “Fûgeltsjelân

  1. Het is daar inderdaad prachtig. Een landschap zoals ik ze graag zie. En dan de vogelgeluiden erbij. Wat hebben we daar vorige keer genoten. Ik zou er graag nog een keer weer heen willen samen met jou én mijn nieuwe camera. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat geloof ik graag…het landschap is heel mooi…..een stukje waar de natuur zijn gang kan gaan zonder te veel ingrijpen van de mens. Mooi deze serie.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.