Hoopvol perspectief

“Vraag niet hoe ’t kan, maar profiteer ervan …”

Dat is eigenlijk het enige wat ik kan zeggen over de Qutenza-behandeling die ik bijna vier weken geleden heb gehad tegen de zenuwpijn in mijn buikwand oftewel Acnes. Het was precies zoals de verpleegkundige me na afloop van de behandeling bij het verlaten van de Pijnpoli nogmaals op het hart drukte, de eerste dagen gebeurde er niets. Maar daarna was het alsof er een warme, pijnstillende deken over mijn buik was gelegd …

Hoewel ik moet blijven opletten met strak zittende kleding en goed moet gaan zitten om in de auto geen last te krijgen van de veiligheidsgordel, is het goeddeels verdwijnen van de pijn een ferme stap voorwaarts. Alle voorgaande pogingen om me van de pijn af te helpen, boden hooguit enkele dagen verlichting. Dankzij de Qutenza ben ik nu al een paar weken grotendeels vrij van pijn en heb ik eindelijk weer wat meer bewegingsvrijheid. Nu is het een kwestie van afwachten hoe lang de pijn wegblijft, in principe kan de werking ongeveer 12 weken aanhouden …

Hoe lang de werking ook aanhoudt, de afgelopen weken heb ik in elk geval eindelijk weer eens een paar mooie fotokuiers kunnen maken. En dat hoop ik de komende tijd – ijs en weder dienende – ook te kunnen doen. We zien wel waar het schip strandt.

41 gedachten over “Hoopvol perspectief

 1. Blij te lezen dat ze eindelijk iets gevonden hebben om je te helpen met de pijn. Wat pijn is, weet ik in tussentijd ook. Geraak er niet af met mijn rug en kan nauwelijks 100 m stappen.Maar goed, ik las het goede nieuws bij Jetske en ben toch even komen kijken om te lezen dat het zo was en hopelijk gaat het nog goed. Kan je gelukkig weer iets verder met de wagen en op fotokuier! 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Wat leuk dat je speciaal even langs komt om te kijken of het inderdaad beter met me gaat. Ja, het gaat intussen bijna een maand achtereen een stuk beter. Ik heb nog wel af en toe last van mijn buik, b.v. vanwege de autogordel, maar dat is peanuts vergeleken met de pijn die ik eerder had. Het is een tijdelijke verbetering, zo is mij verzekerd, maar gelukkig mag deze behandeling 4 keer per jaar worden.herhaald. Kortom: ik ben hartstikke blij dat ik er na twee jaar met veel pijn weer eens op uit kan.

   Ik hoop dat jij toch ook zo snel mogelijk van je pijn af komt, Joke, want het maakt je wereld zo akelig klein. Ik zal voor je duimen!

   Like

 2. Het was vandaag een feest om te zien wat de positieve gevolgen zijn van deze effectieve behandeling.
  Het gebeurt niet vaak dat je mij op lichamelijk gebied verslaat, maar dat is vandaag wel gebeurd. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Hopelijk voor jouw houd het nog heeeeeel lang aan Jan de werking van deze behandeling
  Heerlijk als je bijna pijn vrij weer van de natuur kunt genieten, heel veel plezier met de komende foto kuiers.
  vergeet ik bijna mooi kleuren en detail foto’s van dit prachtige blad, als ik het goed zie

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan, dit is voor het eerst in lange tijd een zeer bemoedigend bericht!
  Hopelijk zul je met dit medicijn de pijn voortaan de baas kunnen blijven.
  Heerlijk voor je om weer op stap te kunnen gaan en plannen te maken voor kuiertjes.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt, Zem, ik heb de afgelopen anderhalf jaar vaak valse hoop moeten koesteren na steeds weer andere, vaak vervelende behandelingen. Nu ik voor het eerst drie weken achtereen overdag geen noemenswaardige pijnklachten heb gehad, heb ik eindelijk goeie hoop dat ik met een paar maal per jaar deze behandeling weer wat makkelijker door het leven kan gaan.

   Like

 5. Jan ik ben blij voor je het kan soms wel lang duren, maar pijn maakt je zo moe.
  Zenuwpijn is heel lastig te behandelen ik heb er nu een paar jaar mee te maken
  en nu heb ik iets er bij gekregen en het is nu dragelijk en ik heb weer meer
  energie en heb weer zin om dingen te doen.
  Ik hoop dat jij er net zoveel plezier van mag krijgen.

  Jan sterkte en alleen al om er op uit te gaan in de natuur
  dat doet een mens zo goed, wij vergeten dan alles.
  Met mooi weer en als we ons alle twee goed voelen dan
  sta ik vroeg op bak eieren voor op brood en zet koffie
  en dan gaan we samen ontbijten in de duinen.
  Dan leef je weer, ik hoop dat dit voor jou ook zo wordt.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 6. Die tijdspanne is te overbruggen, ik had haast gezegd dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als ze wordt opgediend. Maar met Spaanse pepertjes in je soep kon dit wel eens tegenvallen. Maar al het helpt, why not.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wowwww Jan dat is goed nieuws. Moest meteen aan hete pepers denken toen ik je bericht las, ik had er ooit iets over gehoord. Nu maar hopen dat het allemaal betaalbaar blijft en jij niet … een gepeperde rekening krijgt. Hoop dat de komende weken de lichtomstandigheden optimaal zullen zijn zodat jij je tank weer lekker bij kunt vullen

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.