Langzaam varen

Vanmorgen kreeg ik bij De Wilgen de kans om een mooie witte buizerd te fotograferen. Best kans dat het ‘de nieuwe witte van De Wilgen was’, maar dat zal ik wel nooit meer kunnen controleren. Mijn camera vertoonde kuren, waardoor alle elf foto’s die ik van hem maakte onscherp waren. En dat zou me helaas verderop tijdens de rit nog een paar maal overkomen. Inzoomen gaat nog goed, maar goed scherpstellen is er niet meer bij op enige afstand. Als gevolg daarvan heb ik – na wat nabewerking – maar één acceptabele foto van de buizerd overgehouden  …

Enige kilometers verderop werd mijn aandacht bij de buurtschap Pean getrokken door een bord dat daar aan de linkerkant van de oprit staat bij de gelijknamige zeilschool  …

Gelukkig kon ik dat bord nog net wel scherp in beeld krijgen: ‘ZEILSCHOOLZONE – LANGZAAM VAREN’. Christophe Meijer en zijn mensen hebben duidelijk gevoel voor humor, maar de boodschap is duidelijk. Pean telt naast de zeilschool amper meer dan een boerderij, enkele huizen en een paar woonboten. Met 132 slaapplaatsen en 122 beschikbare boten is dit in het seizoen verreweg het drukste deel van Pean …  😉

20 gedachten over “Langzaam varen

  1. Irritant is dat, dure spullen mogen het best wat langer volhouden. Hopelijk hebben ze een beetje goede service waar je hem vandaan hebt.
    Buizerds kunnen zo verschillend zijn, deze is wel bijzonder, met zoveel wit!

    Geliked door 1 persoon

  2. Jan wij hebben ook een witte buizerd gezien ter hoogt van Gelselaar (Twente) hij zat in het zonnetje,zo mooi terug gereden en terwijl ik mijn toestel op hem richte was hij al weg, maar wat een prachtig moment was dat.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.