Een nieuwe bridge-camera

Het probleem met de scherpstelling van mijn camera deed zich al langere tijd voor, maar 2 weken geleden begon het een beetje de spuigaten uit te lopen. Scherpstellen begon een kwestie van meer geluk dan wijsheid te worden en het vergde steeds meer geduld. Voeg daarbij dat het in- en uitzoomen al een tijdlang gepaard ging met kreunende en ratelende geluiden van de lens, wat vooral bij video heel vervelend is, dan zal duidelijk zijn dat er iets moest gebeuren …

In het huidige tijdsgewricht hoor je er dan in principe vanuit milieu- en financiële overwegingen denkelijk voor te kiezen om het apparaat ergens ter reparatie aan te bieden, maar daar had ik even geen zin in. Meer dan 50 kilometer heb ik in mijn leven nog nooit gevlogen, ik rijd veel minder dan de gemiddelde forens, ons energieverbruik vertoont al jaren een dalende trend en ik douche zeker minder dan gemiddeld 5 minuten per dag. Kortom: mijn ecologische voetafdruk stond de aanschaf van een nieuwe camera niet in de weg …

Het is de Canon PowerShot XS70 HS geworden, de jongere broer van mijn vorige camera de XS50 HS. Met o.a. 65x zoom, 4k video en een geheel nieuw menu heeft de PowerShot SX70 HS in alle opzichten aanzienlijk meer kracht en souplesse dan zijn voorgangers. Met een rode maan en een goeddeels witte wereld waren het niet de gemakkelijkste omstandigheden om aan mijn nieuw aanwinst te wennen. Maar ik heb er wel veel plezier aan beleefd. Het spreekt voor zich dat de resultaten hier de komende dagen de revue zullen passeren …

 

34 gedachten over “Een nieuwe bridge-camera

 1. Jij bent natuurlijk een heel geduldig man, maar geduld en plaatjes schieten gaan niet samen. Dan is het een kwestie van onderwerp zien en dan pats boem scherpstellen en schieten.
  Gefeliciteerd met de nieuwe aankoop! Ik wens je zoveel fotomomenten toe dat je ook deze camera tot de draad toe verslijt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Met 8 jaar intensief gebruik heeft jou vorige camera zijn tijd wel uitgediend Jan. Je zou wel gek zijn om hier nog eens reparatiekosten tegenaan te gooien. Ik heb even verder gekeken dan de (te verwachten) jubelzang op de Canon pagina maar ook uit reviews elders op internet lijkt het een prima camera te zijn. Wat ik wel lees over de mega zoom (65x) is dat je daarvoor beter een statief kan gebruiken ondanks goede beeldstabilisatie maar dat zal je vast niet verbazen. Met 20MP op een kleine sensor is de camera wel redelijk ruisgevoelig maar onder iso-400 is er niets aan de hand. Het toestel schijnt ook erg geschikt te zijn voor macro, en dat ligt helemaal in jou interessegebied. Veel plezier met je nieuwe aanschaf.

  Geliked door 1 persoon

  • De PowerShot camera’s zijn eigenlijk altijd al flink ruisgevoelig geweest. Dat was ook bij de SX50 het geval, maar echt storend heb ik het vrijwel nooit gevonden. Het is bij camra’s in deze range altijd een kwestie van compromissen zoeken, je wint hier wat, je laat daar wat. Mijn eerste indruk is dat de nieuwste technologie zowel wat betreft ruisgevoeligheid als wat betreft beeldstabilisatie een stapje voorwaarts betekent in dit geval. We gaan het allemaal zien en ontdekken.

   Geliked door 1 persoon

 3. De vorige was echt nog niet zo oud toch, jammer, maar het is mij ook een keer overkomen met een camera. Dan heb je er geen plezier meer in, en dat moet toch voorop staan. Ik wens je veel geluk en succes met je nieuwe camera. Het blijven kwetsbare dingen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.