Ecokathedrale fotokuiers (1)

Vandaag begin ik met wat nieuws. Zoals ik zes jaar geleden op de zondagen een 17-delige serie over “De lange witte winter” presenteerde, zo begin ik vandaag met een serie over mijn vele bezoeken aan de Ecokathedraal bij Mildam.

De vaste volgers weten dat ik een groot liefhebber ben van die Ecokathedraal bij Mildam. Na mijn rondgang door de besneeuwde Ecokathedraal van 24 januari jl. heb ik eens bekeken hoe vaak ik er de afgelopen jaren ben geweest. Daarbij ben ik tot de slotsom gekomen, dat ik er sinds november 2002 op de kop af 25 gedocumenteerde fotokuiers heb gemaakt. Tussendoor ben ik er nog een keer of wat geweest, maar dan kwam ik na enkele stappen vaak al tot de ontdekking dat mijn benen onvoldoende kracht hadden om er een veilige kuier te kunnen maken. Die onzekerheid brengt MS nu eenmaal altijd tot op het laatste moment met zich mee …

Hoe dan ook, van die 25 gedocumenteerde fotokuiers heb ik in de afgelopen periode evenzoveel diaseries met een achtergrondmuziekje samengesteld. In de serie is te zien hoe bepaalde bouwwerken in de loop der tijd worden opgenomen door de natuur en hoe nieuwe bouwwerken stukje bij beetje verrijzen. Ook is mooi te zien hoe de sfeer in de Ecokathedraal mede wordt bepaald door de gang der seizoenen.

Kortom: de komende weken kunt u hier iedere zondag een “Ecokathedrale fotokuier” zien. Vandaag deel 1, waarin te zien is hoe ik na afloop van deze eerste wandeling tussen de indrukwekkende bouwwerken een gezellige nazit heb met een mooie, muisgrijze kat …

Volgende week zondag deel 2

14 gedachten over “Ecokathedrale fotokuiers (1)

 1. Hoi Jan,

  wat is dat toch een schitterend project: die Eco-kathedraal…
  Hoe het groeit, maar ook hoe het verval toeslat.
  Het spreekt me echt aan…

  En dan die muisgrijze kat aan het eind… ja, dat die bij jou op schoot mocht… dat zegt ook wel iets over jou!
  Echt mooi dus!

  groetjes van Marlou

  ,

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo he, wat een werk heb je ervan gemaakt. Ik weet uit ervaring hoe zorgvuldig je dergelijke series samenstelt.
  Wat me in deze serie met name opvalt is dat de stenen er hier nog maagdelijk bijliggen, dat jij een beetje ouder bent geworden en dat je dol bent op katten. 🙂
  Hele mooie serie. Knap de muziek erbij gevonden.
  Ik zat even te kijken naar de titel van dit log. Heb je het eerste woord hier als bijvoeglijk naamwoord gebruikt en daarom zo geschreven?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.