De wereld op zijn kop

Ik weet het, ik had jullie beloofd dat we het hier vandaag over de nijlgans zouden hebben, maar ik werd weer eens ingehaald door de actualiteit. Terwijl ik gistermiddag bij Oudega over de Wolwarren reed, werd namelijk ineens het beeld bevestigd dat de wereld echt op zijn kop staat momenteel …

Niet eerder heb ik al op 25 februari de eerste koeien weer in de wei zien lopen, maar gistermiddag was het dan toch zo ver. Natuurlijk heb ik de auto meteen even in de berm gezet, zodat ik in alle rust wat foto’s kon maken …

Daar moesten de nijlganzen dus echt even voor wijken. Die moeten trouwens ook de kievit die ik gistermiddag zag poedelen nog even een dagje voor laten gaan. Maar uiteindelijk krijgen ze allemaal het plekje dat ze hier verdienen. Komt goed! Fijne dag verder.

UPDATE: het was vanmiddag om 15:00 uur op ons terras 18,1 ºC.

20 gedachten over “De wereld op zijn kop

 1. Hoi Jan,

  Het klopt natuurlijk niet, maar ik kan er wel van genieten. Van het lichtere vrolijkere weer.
  Meestal moest je je nog door een donkergrijze depressieve februarimaand zwoegen.
  En dan pas kwam de lente.
  Het is allemaal wel heel vroeg dit jaar…
  De koe op dr kop… mooie foto: ik hou van weerspiegelingen.

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

  • We zijn het weer helemaal eens, klappertje, ik heb er ook dubbele gevoelens over. Maar het lijkt me toch maar beter om er maar van te genieten, van sippen en treuren wordt het weer niet anders. En eerlijk is eerlijk: het zat best lekker bij een temperatuur van 18,1 ºC op het terras bij ons vijvertje vanmiddag. Dat dan weer wel. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.