De wereld op zijn kop

Ik weet het, ik had jullie beloofd dat we het hier vandaag over de nijlgans zouden hebben, maar ik werd weer eens ingehaald door de actualiteit. Terwijl ik gistermiddag bij Oudega over de Wolwarren reed, werd namelijk ineens het beeld bevestigd dat de wereld echt op zijn kop staat momenteel …

Niet eerder heb ik al op 25 februari de eerste koeien weer in de wei zien lopen, maar gistermiddag was het dan toch zo ver. Natuurlijk heb ik de auto meteen even in de berm gezet, zodat ik in alle rust wat foto’s kon maken …

Daar moesten de nijlganzen dus echt even voor wijken. Die moeten trouwens ook de kievit die ik gistermiddag zag poedelen nog even een dagje voor laten gaan. Maar uiteindelijk krijgen ze allemaal het plekje dat ze hier verdienen. Komt goed! Fijne dag verder.

UPDATE: het was vanmiddag om 15:00 uur op ons terras 18,1 ºC.

20 gedachten over “De wereld op zijn kop

 1. De koe op z’n kop is een meesterlijke foto. Het past natuurlijk ook prima bij je tekst en vice versa. 😉
  Dat ‘huisje’ op de achtergrond is niet verkeerd. Prachtig plekje. Heerlijk dat je hebt genoten van die mooie dagen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Jan,

  Het klopt natuurlijk niet, maar ik kan er wel van genieten. Van het lichtere vrolijkere weer.
  Meestal moest je je nog door een donkergrijze depressieve februarimaand zwoegen.
  En dan pas kwam de lente.
  Het is allemaal wel heel vroeg dit jaar…
  De koe op dr kop… mooie foto: ik hou van weerspiegelingen.

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

  • We zijn het weer helemaal eens, klappertje, ik heb er ook dubbele gevoelens over. Maar het lijkt me toch maar beter om er maar van te genieten, van sippen en treuren wordt het weer niet anders. En eerlijk is eerlijk: het zat best lekker bij een temperatuur van 18,1 ºC op het terras bij ons vijvertje vanmiddag. Dat dan weer wel. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Ja, mij maken ze normaal gesproken ook blij als ik ze eind maart, begin april weer in de wei zie verschijnen. Ik vind het nu eerlijk gezegd eerder bijzonder dan vrolijk stemmend. Maar het zat vanmiddag wel heel erg lekker bij een temperatuur van 18,1 ºC op het terras in de tuin.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.