In de tuin: de dotterbloem

De gewone dotterbloem (djerreblom in het Fries), die bij het terras met zijn voeten in de vijver staat, heeft dit jaar wat minder uitbundig gebloeid dan voorgaande jaren. Je zou bijna gaan denken dat het dit voorjaar ontbrekend onderhoudswerk door de merels de boosdoener is …

Maar de weinige bloemen die wel tot bloei kwamen, waren ook nu weer erg mooi. Kwaliteit boven kwantiteit, zullen we maar zeggen. Ik vind het prima …

18 gedachten over “In de tuin: de dotterbloem

 1. Je foto’s is echt heel mooi geworden. Dotterbloem hebben zeker mooie bloem. Och groeien deze jaar wat minder. IK zie ze iook niet veel meer van deze bloemen. Gelukkig kunnen wij mooie bloemen genieten. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 2. bij mij staan ze al jarenlang ìn de vijver in weelderige bloei. . 20 jaar geleden stonden ze ook nog op de hellingen van vochtige weilanden in het land van Herve, langs het afstromende kwelwater. Maar ze zijn weggedraineerd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dotterbloemen zijn zo mooi het geel sprankelt je te gemoed en dan word je
  vanzelf blij.
  In ons vorige huis had ik een kleine vijver en daar had ik ze ook staan.

  Hier is het heel grijs, hopelijk schijnt bij jullie de zon.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.